Md-kollo 2016

19 september, 2016
Av

Mellan den 8-9 september ägde årets MD-kollo rum på Södertörns friskola. Alla md-klasser umgås hela dagen och sjunger och tränar på sina nummer för kvällens stora uppvisning. Tidigare år har md åkt till ställen som Barnens Ö och andra ställen, men för första året hölls det på skolan.

Istället för lektioner fick md titta på film, lära sig hur man letar efter nån i skogen och framförallt sjunga. På kvällen kom föräldrar och vänner för att se på föreställningen där alla klasser sjöng, många duktiga soloartister framträdde, och en av musiklärarna Björn Andersson framförde några egna låtar och kom med många överraskningar…

På kvällen var det den årliga spökrundan, som jag tror lärarna var väldigt stolta över men som egentligen inte var så läskig… Shack är inte så skrämmande. Efteråt grillades det korv och mashmallows.

Alla elever sov i gympasalen… Okej, en tredjedel av eleverna sov i gympasalen. De flesta valde att dygna – så heter det när man håller sig vaken i tjugofyra timmar. Sent in på kvällen släcktes lamporna i sovsalen. Det blev inte så värst många timmars sömn för någon, men morgonen därefter var alla glada och nöjda efter ett återigen roligt md-kollo!

 

Se klipp från konserten här!

Comments are closed.