Prao på hemmaplan!

1 april, 2016

Alla blivande åttondeklassare kommer vara de första att få ta del av skolans nya praktik i köket. De kommer få verkliga och nyttiga erfarenheter om hur skolmaten produceras. Alla elever kommer fördelas jämt över året, arbeta två veckor var och arbetet kommer sänka kostnaden på extra anställda i köket. Detta leder till mera pengar för utbildning och självklart god förståelse om arbetslivet och vikten av rätt näring. Inga andra praoplatser kommer att tillåtas.

IMG_2710”I förlängningen kan vi låta andra årskurser också praoa under året och jobba med exempelvis reparation, måleri, städning och trädgårdsarbete, vilket sänker skolans kostnader ytterligare. Vi måste ta tillvara på den arbetskraft vi har hos våra 450 elever.” säger biträdande rektor Gun Lindqvist till Bladet.

1. Erika Apéll - 1 april, 2016 19:35

Woho! Smart av skolan :D

• Magnus Lindell - 2 april, 2016 12:49

Fantastiskt med att nå så många mål samtidigt, mer pengar, mer erfarenhet, mer utbildning:) Kommer att bli en konceptskola för hela landet.
      /Magnus

2. Birgitta Ljung - 2 april, 2016 12:58

Vilken affärsidé! Då måste skolan genast ändra sin inriktning och bli en vinstutdelande skola!