MDs musikal – Grease

1 mars, 2016

1Årets musikal Grease, framförd av årets 9md (MD1216), blev en föreställning som spred glädje och skratt genom hela aulan i folkets hus i Hallunda med både sång och dans.

Grease är en musikal som utspelar sig på 50-talet och handlar om Sandy Olsson och Danny Zuko som träffades på stranden under sommarlovet och blev förälskade. De trodde att de aldrig skulle träffa varandra igen efter den sommaren, men när skolan börjar visar det sig att Sandy har börjat på Rydell High, samma skola som Danny går på. Danny Zuko är ledare i skolans tuffaste killgäng T-birds, medan Sandy tidigt finner sin plats hos Pink Ladies. Men passar hon verkligen in där? Är Danny och Sandys kärlek äkta, eller var det bara en sommarflirt?

2”Jag måste säga att musikalen är en av höjdpunkterna med att på md-klass på Södertörn!” säger William Hagman som går i 9md och spelar Danny Zuko i en av uppsättningarna*. ”Sammanhållningen blir ännu bättre än innan och alla peppar varandra. Dessutom får man ett otroligt stöd från alla lärare och elever som hjälper en framåt, inte bara med själva musikalen utan också självförtroendet! Ett helt fantastiskt arbete som är extremt svårt att överträffa!”

”Det var verkligen roligt att få göra något som det här tillsammans med klassen, nu innan vi slutar nian. Det ökade vår sammanhållning väldigt mycket”, säger Sofia Zackariasson som spelar Sandy.

3Jag tror alla som kom kan hålla med om att det var en fantastisk föreställning, med mycket engagemang och entusiasm. Sångnumrena var jättebra, och allas skådespelarinsatser överträffade förväntningarna, självsäkra och engagerade. Det är inte helt lätt att memorera alla repliker och låttexter, men 9md klarade det fint!

*Det gjordes två olika uppsättningar för att olika personer skulle få spela de största rollerna.