Hur många likes fick du?

28 december, 2015
Av
skaffa likes 5

Vinnarna från Vistaskolan.

I tävlingen ”Hur många likes fick du?” var uppdraget att göra en film på max tio minuter som handlade om nätmobbing. Årskurs 7 från Södertörns friskola och Vistaskolan och årskurs 6 från Annerstaskolan och Visättraskolan var med och tävlade. Prissumman låg på 5000 kronor.

Nej, tävlingen gick inte ut på att få så många likes på sociala medier som möjligt, men den uppmärksammar just sådant och liknande som ungdomar på nätet idag kanske har lite press på. Filmerna skulle kunna användas i undervisningssyfte för att i andra skolor runt om i landet upplysa om vad som egentligen händer på internet.

En fredag i slutet på terminen var det filmfestival med ostbollar och god bubblig äppeldricka på panncentralen i Flemingsberg för att kolla på allas bidrag. Det var fem stycken välgjorda filmer som alla var unika på sina egna sätt. De lyckliga vinnarna som vann 5000 kronor var ett gäng på fem glada tjejer från Vistaskolan! Grattis till den välförtjänsta vinsten.

skaffa likes 2

När prisutdelningen sätter igång får vi även veta att ingen lämnar rummet tomhänt! (Förutom jag. Jag fick nöja mig med ostbollarna de bjöd mig på.) Delad femteplats, fjärde, tredje, och andraplatsarne vann från 500 kr upp till hela 2000 kr!

Vi hoppas att tävlingen blir av nästa år igen, och då är det blodigt allvar. Då tänker friskolan satsa hårt.

skaffa likes 4skaffa likes

Comments are closed.