Skolan säljer arsenik!

7 oktober, 2015

imageFörra terminen beslutade kafeterian att sluta sälja kakor och fika varje dag, bland annat för eleverna hälsa berättade matrådet för min klass. Ursäkta men hur påläst är detta beslut egentligen!

Istället för chokladbollar och bullar så ligger det riskakor på faten, ett mellanmål som består utav ihoppressad arsenik som barn rekommenderas att inte äta (enligt bland annat DN och SVT).

Personligen har jag inget emot att det inte säljs fika hela veckan, men att skolan uttalar sig fel är löjligt. Jag menar på vilket sätt är det hälsosamt att sitta och äta cancerframkallande medel som Livsmedelsverket rekommendera ska undvikas?  Ungefär 3 fjärdedelar av eleverna på Södertörns friskola går i högstadiet och det är helt sjukt att kafeterian ska behöva ta ansvar över vår hälsa. När man är tonåring så bör man på egen hand klara av att inte äta kakor varje dag. Vi måste lära oss att fatta rätt beslut själva och i framtiden så kommer det inte finns någon kafeteria med kakor på torsdagar i våra liv. Så om skolan som så ofta säger att de ger oss en förberedelse för livet verkligen vill lära eleverna att ta ansvar, så sälj fika varje dag och låt oss bestämma själva över vår hälsa. Sedan så bör faktiskt skolan vara lite mer pålästa innan de uttalat sig om hälsan om det de säger ska tas på allvar. Det är väl ändå bättre att få i sig socker än arsenik!

1. Anonymymymums - 7 oktober, 2015 15:18

Arsenik är inte så farligt som det låter det är bara media som försöker lura oss.
    När jag var liten åt jag minst 1 pack riskakor om dagen och det är inget problem med mig.

-riskkaka2000

2. Elsa - 21 oktober, 2015 08:23

Varför skulle media ljuga? Vad vinner de på det?
    Arsenik är jätte farligt i stora mängder och ska som sagt undvikas så pass mycket som möjligt, självklart så regerar människan olika och radio och tidningar kan ju överdriva en aning men jag rekommenderar ändå dig Jacob att sluta äta ett paket riskakor varje dag :)