Södertörns karatestjärna – William Berglund

17 maj, 2015
Av

IMG_0955Inte nog med Södertörns krigarprinsessa Nazli – nu går uppmärksammandet av våra idrottshjältar vidare till William Berglund i klass 9 Gp. Han vann SM-guld 2014 och har en silvermedalj från i år.

William har tränat karate sedan åtta års ålder, en självförsvarssport som går ut på att kontrollerat försvara eller skydda sig själv genom sparkar, slag och blockeringar. Ordet karate betyder ”Tom hand” på japanska och syftar på träning utan vapen.

Bladet träffade Willliam för en kort intervju.

Hur länge har du tränat karate?
- 7-8 år.

Varför började du på karate?
- Först tränade jag judo, men det var lite för mycket ”lall”. Jag tänkte att jag ville… slå på folk.

Vad är dina mål i framtiden?
- EM-guld, VM-guld.

Hur tror du dina chanser ser ut för det på dagsläget?
- Jag vet inte, men jag tror jag har en chans. Jag ska tävla i EM i oktober.

Varför intresserade du dig för kampsport överlag?
- När jag var liten så fick man testa på och det var kul.

Vi håller tummarna för William i framtiden – kanske ser vi honom med VM-guld tidigare än vi anat?

Comments are closed.