Skolan kammar hem Webbstjärnanpris igen

15 maj, 2015
Alicia, Joar och Gustav tar emot pris för sitt bidrag, grundämnen.se

Om du studerat på Södertörns friskola i över 1 år, så har du förmodligen varit med på åtminstone en skolavslutning. I virrvarret av alla pris som delats ut till elever så har du nog hört ordet ”Webbstjärnan”. Det är en tävling för ungdomar där de kan visa sina kunskaper och färdigheter inom internet.  Men det är inte lätt, i år konkurrerade 63 000 elever, fem av dessa sorterades ut och kom till final. De kom från Södertörns friskola!

Jacob och Josef kom till final med bidraget praobanken.se

2015 var det fjärde året som skolan placerade sig i final. I år går applåderna till fem elever och en lärare!

Alicia, Gustav och Joar från klass 9Nv vann första pris i kategorin ”tema” med hemsidan grundämnen.se, prissumman låg på 5000 kr, grattis! Jacob och Josef placerade sig i topp 5 i kategorin, högstadiet 7-9, och vann 1500 kr, gratulerar!

Mikael Tylmad vann priset för årets pedagog för sitt arbete med internet och att göra det tillgängligt för elever. I en intervju sa han:

Mikael tar emot priset för "Årets pedagog"

Mikael tar emot priset för ”Årets pedagog”

–Vår hemlighet i Huddinge är helt enkelt att vi lägger ner mycket tid på våra bidrag. Vi arbetar i princip varje vecka med webbutveckling.

När du står vid scenen på skolavslutningen och hör namnen på eleverna som vunnit alla dessa priser, applådera då lite extra högt!