Pinsamt att leva med föräldrar

30 mars, 2015

Pinsamma föräldrar, alla har vi dem. Inget man kan göra åt saken.

Föräldrar tvingar dig alltid att ha på dig en jacka när du går ut från huset med kompisar och det är över 10 grader. Jag menar, vill de att vi ska få värmeutslag?

Det lustiga med föräldrar är att de just vid kompisar ska skämma ut en. Är det deras jobb eller något? Vill de ta död på oss?

När föräldrar följer med en till skolan är det bara att gömma sig vid ett hörn och skämmas. Jag behöver inte ens förklara hur det känns att ens mamma eller pappa sitter och övervakar varenda steg du och din klass tar. Ett enda fel du gör så åker du dit, inget mer med det.

Föräldrar kan aldrig ta det lugnt. Om de hittar en strumpa under sängen tvingar de dig att plocka upp den. Även om du är med kompisar eller inte. Det är som om de själva har lagt den där och väntar på det perfekta tillfället att säga det.

När man är med kompisar och pratar lite kommer ens mamma eller pappa och börjar prata om när de själva var små. Ett exempel på vad de brukar säga är; när jag var barn lekte jag alltid med kompisar EFTER att jag gjort mina LÄXOR. De börjar alltid med de fyra orden NÄR JAG VAR BARN. Det får en att känna sig verkligen pinsam.

Föräldrar ska alltid tjuvlyssna på en, de tror man inte märker det men det gör man. De ställer alltid skumma frågor därefter bara för att få reda på mer.

Låt mig ge er ett tips. Flytta så långt du kan, byt identitet och pass. Byt namn. Gör allt som krävs för att bli fri. Ett annat tips: Skäm inte ut era egna barn, för ni vet hur det känns.