Strapatsen 2014

29 september, 2014

Fredagen den 26:e september befann sig Södertörns friskolas elever på fotbollsplanen och lyssnade på Markko när han räknade ner minuterna fram till starten, hörde honom räkna upp favoriterna med peppande discomusik i bakgrunden (som var ny för ungefär fem år sedan). Vissa var där för att satsa, andra för att helt enkelt ta sig igenom loppet och andra, för att de inte hade något val.

Strapatsen

Under årets strapats korades fyra vinnare och ett rekord slogs. Detta rekord slogs av ingen annan en Björnkullabladets egen journalist Oskar Forsberg! Vi gratulerar Oskar från klass 9gp för att ha sprungit den 14 kilometer långa sträckan på en minut kortare tid än den någonsin sprungits förut, 01:08:35.

Vinnaren i tjejernas strapats är Ebba Bodestig Börjesson från 7bf. Det är inte dåligt att vinna strapatsen när man springer den för första gången! Vi gratulerar till Ebba och hennes tid på 01:28:10.

Lilla strapatsen

De nyblivna sexorna sprang den lilla strapatsen, hälften så lång som strapatsen (7 km) och vinnarna blev… Odessa Tholen 6Nv bland tjejerna med tiden 00:41:24, Laban Bryngelsson vann bland killarna med tiden 00:35:49.

Klasstävlingen

Den klass som fick tio elever in i mål först var inte allt för oväntat klass 9nv som kammat hem segern fyra år i rad. Grattis till 9Nv och medlidsamma tårar till de andra niorna som tävlat mot dessa ”olympiader” i fyra år nu. Bra kämpat!

strapatse

Detta är Strapatsen år 2014:s segrare, björnkullabladet ska hålla ett öga på dem… Kanske slår någon av dem nytt rekord nästa år…?

För alla er som inte är av det ”atletiska slaget”, var inte allt för ledsna. Förutom Markkos favorittävlingar som strapatsen och orienteringen finns tävlingar för de som vill visa sina mer intellektuella sidor, som till exempel rubikskub-tävlingen och novell-tävlingen som vi hoppas kommer hållas i vår igen!