De 5 bästa skräckfilmerna

20 september, 2014

Om du precis som jag är galen i skräckfilmer så borde du se följande fem filmer. Alltså om du vågar!

sixthsense1. The Sixth sense (1999)

Barnpyskologen Malcolm Crowe tar sig an en nioåring, Cole Sear, som är rädd och förvirrad. Fallet är mycket likt ett annat som Crowe misslyckats med och han bestämmer sig för att botgöra sitt misslyckande genom att hjälpa Cole. Cole får förtroende för Crowe och berättar varför han lever i en ständig rädsla – han kan se och tala med de döda.

theothers2.The Others (2001)

Grace Stewart, hustru till Charles Stewart – en soldat, försvunnen och antagen död i kriget kämpar för sina barn Anne och Nicholas hälsa. De är extremt ljuskänsliga och klarar inte av att utsättas för direkt dagsljus för länge utan att dö. Till huset anländer också nytt tjänstefolk – Mrs. Mills, en äldre barnflicka, Mr. Tuttle, en trädgårdsmästare, samt Lydia, en stum tonårsflicka. Efter ett tag början dottern hävda att hon ser en pojke och någon drar bort gardinerna för fönsterna, och sakta men säkert uppdagas det att familjen uppenbarligen inte är ensamma i huset, som förefaller vara hemsökt.

carrie3.Carrie (2013)

Carrie White, ett blygt mobbningsoffer, blir konstant förödmjukad av sina klasskamrater och av sin mamma Margaret , en överreligiös fanatiker med vanföreställningar. Mobbningen byggs upp till sin höjdpunkt under balnatten då Carrie visar sig besitta oanade krafter och slår tillbaka mot dem hon anser har skadat henne.

barnhemmet4. Barnhemmet (2007)

Laura, en kvinna som i vuxen ålder flyttar tillbaka till barnhemmet där hon bodde som barn. Hon tänker använda huset till ett hem för handikappade barn. Allt ser ut att gå bra för Laura, hennes man Carlos och sonen Simón, till dess att föräldrarna upptäcker att Simón har en låtsasvän. Simón försvinner plötsligt spårlöst men Laura vägrar ge upp sökandet efter sin son. Hon kallar in mediet Aurora för att hitta honom.

mama5.Mama (2013)

För fem år sedan försvann systrarna Victoria och Lilly spårlöst från sin trygga förort. Sedan dess har deras farbror Lucas och hans flickvän Annabel tröstlöst sökt efter dem. Efter att paret hittat flickorna vid liv i en gammal stuga förbyts glädjen över upptäckten i en undran om flickorna verkligen är de enda gästerna som de har välkomnat in i sitt hem.

1. Oskar Forsberg - 21 september, 2014 19:10

Själv tycker jag att The Shining är asläskig.

• Inez - 24 september, 2014 16:57

Har du sett dem två första? Skitbra, och läskiga!