Maj Lundgren – Sveriges yngsta författare

29 maj, 2014
Av
maj_lundgren

Maj Lundgren blir intervjuad i Gomorron Sverige

Maj Lundgren var bara 12 år när hon skickade in sin bok ”hjärtat fortsätter att slå” till ett förlag för första gången. Hennes bok blev publicerade efter många ”nej” och hon är nu Sveriges yngsta författare!

Maj Lundgren fick sin bok publicerad som 13:åring, hon skrev klart den och skickade in den till förlag när hon var 12 år. Maj fick många ”nej” till svar men hon gav inte upp och efter ett tag fick hon sin bok publicerad på Lagenskiölds förlag.

– Jag minns att jag tänkte att ’inget är omöjligt, jag ska bara få ut den här boken’ säger maj i en intervjuv i ”gomorron Sverige”.

Maj Lundgren vill inte avslöja om vad hennes bok handlar om mer än att den ”handlar om livet.” Hon tror att hennes bok skiljer sig från andra ungdomsböcker eftersom det ofta är äldre författare som skriver dem, då får man ofta perspektivet av att den utspelar sig i en annan tid. I boken tar Maj med sociala medier som Twitter, facebook och instagram som ofta utelämnas i böcker skrivna av äldre författare.

Hjärtat fortsätter att slå refuserades ett par gånger men Maj fortsatte försöka och gav inte upp och det var ju bra eftersom hennes bok faktiskt blev publicerad efter ett tag!

Maj säger i en intervjuv att hon fick känslan av att vissa förlag refuserat hennes roman bara för att det stod att hon var tolv år i förbrevet.

Comments are closed.