Sveriges längsta skoljogg

19 september, 2013
Av

strap2012hem1,4 mil, 14 km, 14.000 m, 1.400.000 cm, hur man än säger så är det långt. Det är ungefär en tredjedels maraton, men i skogen. Över berghällar, genom träsk och lera, förbi åkrar och
runt sjöar. Två vätskekontroller, 5 km och 12 km. För vissa kommer det att bli en längre promenad på 3 timmar, för andra joggning över en åker i dimma på 1,5 timme. För vissa
kommer det bli en riktig kämparinsats med tiden 1 timme och 10 min, eller kanske mindre?

Vissa tycker att detta är årets roligaste och härligaste dag, för andra kommer det bli ett helvete som man helst vill slippa (En obekräftad uppgift visar att en majoritet tycker att det är ett helvete). Strapatsen är ändå ganska cool, tänk att om 10 år kan du säga, “ja min skola hade Sveriges längsta skoljogg, en och en halv mil!” 14 km, det är mer än vissa kommer att springa under sin livstid. Vissa av oss som springer på fredag kommer aldrig att springa längre, aldrig få känna vinden i håret under en löprunda en fredagsförmiddag kl. 09:00. Vissa kommer att springa ett maraton, andra två och vissa fler. Men det finns en sak vi inte får glömma, lagtävlingen! Den klass som först får in 10 personer i mål vinner! Förra året var det 7Nv (och i år hoppas vi att det blir 8Gp!). Lagtävlingen är inte lätt, det är alltid någon som är sjuk, långsam och tappar orken vid första vätskan, man får helt enkelt bestämma sig, nu gör vi det här, och sedan bara köra.

Alla måste hänga med sådär, man peppar varandra, och småpratar i de brantaste uppförsbackarna. Alla löpare, joggare eller gångare har olika målsättningar, man vill slå bästa kompisen, komma under en viss tid eller bara ha en trevlig dag i skogen. Nu tar vi på oss löparskorna och springer, 14 km i regn på fredag!

Etiketter: , , ,

Kommentarer:

  1. Gun Lindqvist - 19 september, 2013 21:27

    Jamen det är ju precis det här strapatsen är! Ingen av oss har kunnat beskriva den så på pricken som du gör här Oskar. Tack för det!
    /Gun

  2. Erika - 21 september, 2013 11:57

    Jättebra artikel! :D