Linux Uttagningen

8 september, 2013
Av

linuxLinux uttagningen utspelar sig i framtiden. Den framtid då man har regnlov och när snö på julafton är rena rama påhittet.

Linux föräldrar skiljer sig, hans mamma får jobb i Danmark och hans pappa bestämmer sig för att utbilda sig till trädgårdsingenjör. För att hans pappa ska kunna gå sin utbildning så flyttar dom från landet och alla Linux kompisar till Stockholm. Han har svårt att få vänner men träffar till slut en tjej som heter Elvira och hennes jobbiga vän Atlas.

Det mesta känns inte så kul i Linux liv, han är orolig över att hans gamla vänner på landet har glömt bort honom, han undrar om han någonsin kommer lära sig att hitta i Stockholm och om Elvira gillar honom eller inte?

En dag så får han veta av Elvira att man kan vara med i en tävling på Grönalund där man har chansen att bli en av Sveriges nya rymdambassadörer. Två vinnare väljs ut: en kille och en tjej… Kanske kan hans dröm bli verklighet.

Jag tycker att Maths Claesson har skrivit en jättebra bok! Det är en sådan där bok som man måste läsa klart direkt, det går inte att bara läsa lite i taget, den är alldeles för bra för det!

Kommentarer:

  1. Inez - 8 september, 2013 18:30

    Jättebra! Verkar som en väldigt spännande bok :)