Välkommen hem

27 augusti, 2013
Av

cropped-header2121 augusti och jag står på samma skolgård som jag gjorde för två år sedan. Nu i åttan har jag för nog första gången i mitt liv koll på läget. Jag har kompisar, jag har haft betyg i ett år och vet hur det funkar och jag vet vem jag är. Så kände jag inte när jag började sexan, då var allting nytt. Ny skola, nya lärare, nya kompisar. När jag började sjuan flyttade vi till ett annat hus, fick kontor, bytte kontor och där i slutet av höstterminen och början på vårterminen tyckte jag att livet sög. Men det blev bra. Och nu när jag är tillbaks känner jag mig säker. Framför mig ligger ett väldigt bra år.

Jag skulle vilja välkomna de nya eleverna på skolan med orden: Den här skolan äger! Nu lät jag säkert som en som älskar skolan. Och ja, man kan nog säga den beskrivningen passar på mig. Men det jag försöker få fram är att när jag började Södertörns friskola så var jag en ganska osäker person. Men nästan på en gång så hittade jag min plats, och blev säkrare. Jag tror nästan att jag hittade mig själv också. Jag vill tacka Södertörns friskola för det, och välkomna alla nya.

Det låter så konstigt men Södertörn har blivit som ett andra hem för mig. En säker plats där jag kan få den hjälp jag behöver, och inte blir dömd. Jag hoppas att fler tycker som jag och jag tror att många gör det. Så till alla nya: Välkommen hem!

Kommentarer:

  1. Gun - 27 augusti, 2013 17:29

    Vilka fina ord Inez. Vad glad jag blir för din skull och inte mindre för vår fina skolas skull!