Skolans dag

25 maj, 2013

Denna vecka hade vi Skolans dag! Ett årligt event som alltid äger rum i slutet av vårterminen på Södertörns friskola. Alla elever hjälps åt att på olika sätt samla in pengar till ett välgörande ändamål. I år ska pengarna, precis som förra året, gå till skolans vänskola i Bangladesh och bidra till att barn, som kanske inte skulle ha råd annars, får gå i skolan.

Skolans dag startade klockan 17.00 på onsdagen och då öppnade matsalen för middag. Under tiden startade eleverna igång caféer, försäljning, spel, lekar, tävlingar och utställningar. Hela den, oftast tiotusentals stora, inkomsten går oavkortat till vänskolan, som flera lärare var och besökte förra året.

Eleverna på skolan förberedde aktiviteterna både under tisdagen och onsdagen. Det brukar finnas allt ifrån naturvetenskaplig frågesport, problemlösning och rollspel om lag och rätt till ponnyridning och stafett.

Skolans dag brukar vara en uppskattad och lyckad kväll med god mat och roliga aktiviteter. Det är också ett bra sätt för familjer och släktingar att få se sina barns skolarbeten – t.ex. bild och slöjdprojekt – och få uppleva Södertörns friskola när den är som bäst.

1. Gun Lindqvist - 25 maj, 2013 10:01

Vilken härlig beskrivning av Skolans dag Cecilia!