Cloud atlas

8 maj, 2013
Av

Vad är det egentligen som gör en film riktigt bra? Är det spänningen i filmen? Eller är det den otroliga ”filmmagin” som många pratar om? Jag tror det är vad man själv tycker en bra film ska handla om som blir så bra. När man hittar en film som innehåller allt man önskar en film att innehålla blir den riktigt bra. Men så finns det ju de filmer som passar alla personer och alla filmpreferenser perfekt. De som man verkligen tänker på efteråt, sådana filmer som är odödliga. Det här är en sådan film. Alla personer kan kanske inte förstå den här filmens mening. Den är ändå tre timmar lång, så man blir lite sömnig på vissa bitar och det är dessutom en komplicerad film. Men om man förstår den fullt ut så är det en otrolig film som är helt chockerande bra.

Filmen utspelar sig från 1700-1800 talet till 2100-talet och på andra planeter. Den handlar om massor med personer. Man får följa dessa personers livshistorier paralella med varandra, och till slut förstår man att alla dessa personer hör ihop. Huvudämnet i filmen är reinkarnation, alltså teorin om att ens själ föds om på nytt och på nytt i nya kroppar. Man följer både action och spänningshistorier, roliga historier om pensionärer som försöker rymma från ett ålderdomshem, en USA-på-80talet slumhistoria, kärlekshistorier med flera. Det är just på grund av alla dessa historier som filmen kan bli lite snurrig, för att det växlas mellan så många historier hela tiden. Samtidigt är det alla dessa bitar som gör det till en så bra komplett film. Även skådespelare i filmen dyker upp i flera roller, dock så är de ganska sminkade så det blir lite som ett gissa-vem spel i filmen. Man har valt skådespelare med noggrannhet. Alla skådespelare är nästan gjorda för den rollen de spelar.

Överhuvudtaget är det en bra film som jag rekommenderar alla att gå och se. Det är många som valt att inte se den just på grund av den är för lång. Det enda jag kan säga om det är att de olyckligt lottade som missar denna film missar verkligen något. Det är värt det att lägga ner tre timmar av sin fritid på att se den här filmen. Man får tillbaka tre fantastiska filmtimmar som inte riktigt går att få i särskilt många filmer. Men självklart, så är det i slutändan en smaksak. Jag säger inte att alla som ser den här filmen kommer tycka om den. Men filmen ger en en funderare, den får en att tänk efter, och det är just därför den är bra att se. På grund av allt detta som den här filmen innehåller så får den fem av fem ugglor.

Comments are closed.