Berättelsen om Pi

11 februari, 2013
Av

Det är en film om en pojke och en tiger. Pojken heter Pi och tigern heter Richard Parker. Pis familj ägde ett Zoo i Indien, men de var tvungna att flytta. Tillsammans med alla djuren åker de över havet med båt. På natten hamnar de mitt i ett åskoväder. Pi vaknar, han går ut på däck för att betrakta skådespelet. Men båten klarar inte av den fruktansvärda stormen och alla flyr över bord, drunknar. Men Pi lyckas rädda sig upp på en livbåt. Där finns mat och dricka och flera av djuren lyckas också klara sig ombord på båten. Det är fruktansvärda upplevelser, en hyena dödar de andra djuren – en zebra och en orangutang. Pi är förkrossad över förlusten av sin familj, ensam i en liten båt mitt ute på havet. Plötsligt dyker Richard Parker upp.

Jag tycker det här var en bra film. Helt klart sevärd. Historien är något av en klassiker, liknar en robinsonad, men den har en personlig och speciell stil och ton. Filmen innehöll många dramatiska havsscener – vilket inte är så konstigt eftersom den utspelade sig i en liten båt mitt ute på havet. Det var ofta väldigt vackert. Den liknade inte andra filmer jag brukar se, därför tyckte jag att den var konstig, vilket jag är säker på att jag inte var ensam om. Men nu när jag tänker efter så inser jag att det var en väldigt bra film, med ett starkt budskap och fascinerande innehåll.

Comments are closed.