Strapatsen 2012

24 september, 2012
Av

Varje år anordnar Södertörns friskola Sveriges längsta skoltävling. På 7km för 6:orna och nästan 1,5 mil för 7:orna, 8:orna, och 9:orna. I min förra skola var Sörmlandsleden den värsta dagen på året. Sörmlandsleden gick ut på att man med skolan tog bussen till okänd plats och där ifrån gick till Lida frilufts gård. Detta var en sträcka på 7km som var extremt jobbigt enligt de flesta på skolan. Därför fick jag en smärre chock när jag fick reda på att man skulle springa en sträcka på 7km i år 6 och att detta förväntades vara klart på ca: 1-3 timmar. Men det gick ganska bra. Jag tror de flesta 6:or, 7:or, 8:or, och 9:or hade blandade känslor för det som väntade. Vissa var nog nervösa och funderade på om detta över huvud taget var lagligt. Vissa kanske hade sett fram emot denna dag och känt sig peppade för denna dag som enligt dem skulle bli den bästa skoldagen på hela året. Mina känslor var mer åt jag-är-så-nervös-kanske-blir-jag-mystiskt-sjuk hållet. Med nervositeten i magen och en 15 eller 7 km lång sträcka framför oss kämpade jag och de andra eleverna ut i skogen. Det var lerigt och blött på vissa ställen och halt på bergen som regnet hade blött ner under natten. På vägen mötte man peppande lärare och även hundar, kor och får för de som sprang den längre sträckan som jag gjorde.  När man kom i mål tog man sig en korv till lunch och tog det lugnt.

Om man ska sammanfatta strapatsen 2012 så blev det ändå en rätt så bra dag. En dag som jag tror de flesta kommer minnas på ett eller annat sätt. Så avslutar vi detta års strapats och väntar med spänning inför strapatsen år 2013.

Kommentarer:

  1. Rea fans at Täppgatan - 26 september, 2012 15:33

    Toppenbra !!!
    Rea, du har en förmåga att fånga läsarnas intresse. Du skriver så målande att man kan känna stämningen på Strapatsdagen, nästan som om man själv var där.