Operation sommar…

21 september, 2012
Av

Ni vet förväntningarna man har inför sommar lovet. Alla kompisarna man ska hänga med, att man ska bada mycket och att man ska få en het bränna. Men sen här sitter man, inne och kollar på gamla Buffy the vampire avsnitt. Och sen får man dåligt samvete eftersom mamma imorse sa att jag skulle vara lite mer aktiv, inte sitta inne och ha tråkigt, utan gå ut på promenader. Men egentligen förstår jag inte vad hon menar, eftersom att gå ut på promenader är tråkigt och Buffy the vampire slayer är roligt. Nu frågar ni er säkert: Kommer inte min mamma bli arg när hon upptäcker att jag har kollat på fem avsnitt i rad, vilket är nästan hela dagen. Men nej nej, när jag hör att hon kommer så stänger jag bara av och är en underbar dotter som frågar om hon inte vill kolla på ett avsnitt av sin favoritserie. Och om ni undrar varför jag gör det så är det ju så att hennes favoritserie är en av mina favoritserier också, så det är win-win för mig!

Jag pratade förut om förväntningarna man har inför sommaren. Att man ska åka till något varmt land och få en fantastiskt bränna till exempel. ”Men man måste väl inte åka utomlands för att få en snygg bränna, det är klart man kan bli brun hemma i Sverige också.” Wrong! Det kan man inte för i Sverige så regnar sommaren bort. Grejen är den att den globalauppvärmningen gör att sommaren kommer bli kortare och vintern borde ju då bli längre, men nej nej, det kommer bli mindre snö och mer regn. Ungefär som i Wasinghton där det regnar 300 dagar om året eller nåt sånt. Det vore nåt va? Man skulle kunna duscha utomhus! Då behöver man inte lägga så mycket pengar på vattenkostnader, och då kan man spara de pengarna och åka till något varmt land. Or not!

På sommaren vill man gärna vara med kompisar. Men sen märker man att svikarna har åkt på snobbsemester till Pnom Pehn. Hur kunde de svika mig såhär?! Bara för att det kanske finns snygga killar där. Men jag blev kvar här, toppen… Så då blev man ensam igen. Vad ska man göra? Sitta och läsa en bok i en hängmatta med en glas juice i handen som i alla få-fram-sommarkänslan-tidningar? Det funkar inte.

1. Vem klarar att ligga stilla i en hängmatta, det är alltid något klädesplagg som måste rättas till…
2. …och när du väl rättar till det ramlar du ur…
3. …och spiller ut juicen…
4. …som hamnar på boken…
5….som du lånade på biblioteket efterosm att du inte hade några hemma…
6. …och får ersätta den…
7. …med pengarna som skulle gå till glassen.

Med andra ord, prova inte ens att kombinera hängmatta, bok och juice!

Man kan alltid gå på bio, men juste, dammit det finns ju inga kompisar att gå med. Forever alone! Man kan gå med familjen! Jippi Yey! Men här kommer haken.

1.På Heron city möter man nästan alltid nån man känner igen. Så tänk om den du ser känner igen dig också, då kommer du föralltid att vara känd som losern som går på bio med familjen. Det vill man inte. Nej!
2. Du har inga pengar att gå på bio för. Pengarna gick åt till att betala den förstörda boken på biblioteket.
3. Med familjen kommer alltid sådana här töntiga filmer som Madagaskar eller ice age, och inte alls som Hunger games.

Så med andra ord, om det är en regnig sommar, och det inte finns några kompisar hemma så är det enda du kan göra att sitta inne och kolla på buffy. Men varför skulle det vara dåligt?

Kommentarer:

  1. Rebecka Hasselrot - 21 september, 2012 19:28

    Skit bra grym!

  2. Erika - 22 september, 2012 11:50

    Najs! :D

  3. Cecilia Wewel - 30 september, 2012 19:21

    Jag är grymt imponerad. Det här var jättebra!!!