Djuren i djurhuset

17 september, 2012
Av

Som ni kanske vet har Södertörns friskola ett djurhus. I detta hus bor några djur som ni ska få bekanta er med.

Våra kaniner : Vi har sju kaniner i djurhuset. Sex kaniner av rasen dvärgvädur och en av rasen hermelin kanin. Ett sätt att känna igen dvärgvädur på är att det är en av de tre kaninraser som har hängande öron. Hermelin kaniner är väldigt små med korta uppåt stående öron.

Nivea

Nivea: Nivea är en dvärgvädurs hona. Nivea är brun och vit. Nivea är väldigt blyg och skygg av sig så var försiktig med henne hon gillar att du sitter i buren och pratar med henne. Nivea är väldigt snäll om du ger henne tid att bekanta sig med dig på.

Timmy

Timmy: Timmy är av rasen dvärgvädur. Han är en svart och vit  kanin hane. Timmy är inte lika skygg som Nivea men man ska ändå vara försiktig och bekanta sig med alla kaniner man möter. Timmys gillar att hoppa kaninhoppning och vara ute i sele eller i en hage. Kom ihåg att hålla ett öga på alla djur ni har ute. Eftersom kaniner gillar att gräva kan de gräva sig ut.

Bianca

Bianca: Bianca är en väldigt skygg vilt grå kaninhona.  Hon är inte farlig men kom ihåg att alla kaniner kan sprattlas när du tar upp dem så ett stadigt grepp en inte för hårt för då får kaninen ont. Du ska inte hålla i Bianca förrän du är helt säker på hur du gör.

Ella

Ella: Ella är Biancas snart ett halvt åriga unge. Hon är brun och vit. Ella bor i samma bur som sin mamma. Ella är väldigt snäll och söt.

Mini

Mini: Som det hörs på namnet är mini lite mindre är de andra vuxna kaninerna. Hon är en svart och vit kaninhona.  Mini bor med marsvinen och sin kaninkompis Snövit. Hon är fin kanin som gillar sällskap.

Snövit

Snövit: Snövit har fått sitt namn efter sin snövita färg. Hon är vår lilla hermelin kanin. Hon bor med mini och marsvinen. Snövit kom till oss i somras.

Spec

Spectaculus Aus Bremen: Spectaculus Aus Bremen eller Spec som är hans smeknamn kommer från Tyskland. Han föddes hos en uppfödare i Tyskland där han inte behandlades bra. Detta har lett till att han är beskyddande om sina saker. Därför ska du vara försiktig när du ska ta ut hans matskål eller vattenflaska.

Det var våra kaniner.

Pippi

Tufs

Våra marsvin: Vi har tre marsvin på skolan, alla av rasen virvelmarsvin. De bos i samma bur som kaninerna Snövit och Mini. Marsvinen heter Pippi, Tufs och Annika. Pippi är svart med vit panna. Tufs är svart brun grå och vit. Annika är ljusbrun vit och svart.

Annika

Våra chinchillor: Vi har sex chinchillor, två grå och fyra vita. Chinchillor kan bitas precis som alla andra djur med det gör inte ont.

Candy och Blossom

Blossom: Blossom är en grå chinchilla hona.

Candy: Candy är också en grå chinchilla hona. Skillnaden mellan Candy och Blossom är att Candy har ett vikt öra. Blossom har båda sina öron raka.

Lilja

Lilja: Lilja är den tredje chinchilla honan. Det enklaste sättet att skilja henne från de andra på är att hon är har bara ett öga den andra sidan är bara ett stängt ögonlock utan öga.

Spot: Spot är en väldigt nyfiken chinchilla hane. Man skiljer honom från de andra är att han har en spot på ena bakbenet. Han har alltså en fläck på ena bakbenet.

Love

Love: Love är en av de tre chinchilla hanarna i djurhuset han är grå i ansiktet.

Yoshi

Yoshi: Yoshi är den tredje av chinchilla hanarna han är vit och lite större än Love och Spot.

Yuki

Våran hamster: I somras dog vår hamster Sigge. Nu har vi fått en ny hamster som heter Yuki. Yuki fick sitt namn för lite mer än en vecka sedan. Namnet Yuki betyder snö på japanska. Vilket passar eftersom Yuki är vit som snö.

Kommentarer:

  1. Rea fans at Täppgatan - 26 september, 2012 15:35

    En eloge till skribent och fotograf!
    Både text och foto gör artikeln väldigt informativ och lärorik. En härlig beskrivning av djurhusets invånare, deras särskilda behov och egenheter. Djurhuset måste vara en stor tillgång för skolans elever.