Batman, the dark knight rises

14 september, 2012
Av

I somras så hade den tredje och avslutande delen av Batman premiär. Många fans undrade nog om den skulle bli lika bra som föregångarna, men såklart höll den förväntningarna. Till och med så mycket bättre!

Handling

Filmen handlar om miljardären Bruce Wayne som har lagt ner sitt alter ego Batman för att leva ett mörkt och deprimerat liv i sorg över sin förälskelse Rachel Dawes dramatiska död. Ända tills ett nytt stort hot möter Gotham city, Bane. Han är en verkligt ultimat skurk. Övermänskligt stark och otroligt elak. Han planerar att förstöra Gotham en gång för alla och inte skona någon. Självklart är Batman där för att stoppa hans planer men vet inte att hans kamp mot Bane kommer att ta en oväntad vändning…

Slutbetyg

Den här filmen var väldigt bra. Den hade väldigt mycket action i sig vilket man ska kunna förvänta sig av en superhjältefilm. Den hade också mycket drama, känslor, skräck, och äventyr i sig. Den hade verkligen allt och jag är helt övertygad om att det här är en av de tio bästa filmerna jag kommer att ha sett genom hela livet. Eftersom den var så bra med allt i sig så får den helt klart fem ugglor av fem. Tveka inte att gå och se den. Om du inte gör det så kommer du att ha missat något!

Terrorattentatet

Strax efter midnattspremiären utanför Denver den 20 juli så släpptes en rökbomb inne i biosalongen i köpcentrumet Aurora Mall. Mannen som kastade var James Holmes, 24. Därefter kom han in i biosalongen med skottsäker väst och gasmask. Många i biosalongen trodde att detta var en del av filmen, på grund av ljuden från smällare, men de förstod när de såg skotten komma farandes. Några hann ta sig ut. Andra inte. 12 dog den natten och 58 blev skadade. Det yngsta dödsoffret var en sexårig flicka. Det har sagts att Holmes försökte ringa sin psykiatriker nio minuter innan han begick atentatet utan att få något svar. Det sägs också att han ska ha blivit förbjuden tillträde till sitt gamla universitet på grund av att han hotat polisen innan. När Holmes lägenhet undersöktes efter attentatet så fann man sprängmedel som han också uppgett finnas där. Han sitter för nuvarande i häktet i väntan på rättegång.

Comments are closed.