Södertörnsspelen!

12 september, 2012

Onsdagen den 5 september gick södertörnsspelen av stapeln och vi verkade ha vädergudarna på vår sida. Som vanligt går spelen ut på att skolans elever blir till lag som sedan tävlar mot varandra i påhittiga grenar. Södertörnsspelen är ett bra sätt att skaffa nya vänner och höja stämningen på skolan!

En av de ständigt återkommande lekarna är att knuffa Markkos bil uppför en backe. Det är både ovanligt, intressant, kul och JOBBIGT! Rekordet är på 26 sekunder. Förra året – när jag gick i sexan – sa Markko att man skulle vinna en tvåveckorsresa till Malta om man slog rekordet, vilket gjorde oss ännu mer taggade! Tyvärr visste vi inte att det var så ansträngande… I år var det en ostmacka man kunde vinna, jaa!

Jag har varit ute och intervjuat tre olika personer med olika ”jobb” för att se vad de tycker om Södertörnsspelen.

-Det är första gången jag är lagledare och det är kul. Fredrik Nilsson 9Md – Lagledare/Elev

-Det var min bil men jag gav den till skolan. Det här är en rolig station, jag har varit här varje år. Samma station, samma bil. Markko Pihlman – Lärare

-Det är kul, vatten och bilgrenen är mina favoriter. I nian kan jag tänka mig att vara lagledare. Inez Sigvardson 7Gp – Elev