Viva Italia!

10 september, 2012
Av

Om någon skulle fråga mig vilket land jag skulle säga var det bästa, så skulle mitt svar helt solklart vara Italien. Inte mest för solen, maten, vattnet eller folket. Nej, det bästa med Italien är känslan när man är där. Den känslan får man inte i Grekland, Kalifornien, Thailand eller något annat solparadis. En helt unik känsla utan like. Men jag skulle nog vilja säga att alla de ovannämnda sakerna tillsammans är det som gör Italien till detta fantastiska, avkopplande och sköna land. Det som gör det till Viva Italia.

Min familj har varit i Italien en gång tidigare. Då längre upp i stöveln (formen på landet). Nu var vi vid klacken i ett landskap vid namn Puglia. Flytten i landskap orsakade mycket mer hetta och tvungna poolbad och solkrämspåfyllningar varje dag. Men temperaturen skapade också positiva skillnader. Det kändes mer som en solsemester och kvällarna blev också mer avkopplande då temperaturen gick ner och det blev väldigt svalt. Platsen vi bodde på var ett bed & breakfast ägt av en Svensk familj, och det bodde bara svenskar där. Vi hade ett lite större hus än de flesta med ett kök, ett badrum och ett sovrum där vi alla fem kunde sova. De andra bebodda husen hade bara ett sovrum och en toalett då ett stort kök fanns att dela på i ett annat hus, därav namnet bed & breakfast.

Omgivningen runt omkring stället var ganska bra för att vara på landet. Det fanns en stor stad inom en halvtimmes bilfärd vid namn Leckhe. Där fanns det en marknad som vi gick på en kväll och så klart många andra saker. Men de flesta dagar var det lite för varmt för att göra utflykter. Vissa dagar var temperaturen uppåt 50 grader, då var det tur att vi hade poolen!

Maten i Italien skulle jag personligen ranka i mitt topp tre runt om i världen. Den är verkligen bra med pasta som bas. Alla restaurangbesöken avslutades med nöjda miner och mätta magar. När vi lagade vår egen mat på kvällarna så fick vi sällskap av hundarna som bodde där, som försökte tigga till sig mat.

Allt detta tillsammans gör Italien så speciellt. Det gör det till ett sådant ställe som man bara vill stanna kvar i för alltid.

Kommentarer:

  1. Inez Sigvardson - 10 september, 2012 16:35

    Jättebra :)