Hunger games

3 juni, 2012
Av

Jag var och såg filmen Hunger games. Den börjar med att Katniss ger sig ut i skogen för att jaga. Det är slåtterdag och hon ska gå till torget där spelarna för hungerspelen väljs ut. Katniss lillasyster, Prim, väljs ut men Katniss tar hennes plats. Det är då resan börjar… Katniss och Peeta Mellark som är den andra deltagaren från distrikt 12 sätts nästan omedelbart på ett tåg till huvudstaden tillsammans med Hamitch deras personliga tränare och Effie Tinket som är distrikts 12 eskort till tävlingen. När de kommer fram blir de skickade till sina stylister. Det hålls alltid en invigningscermoni där deltagarna från de olika distrikten får en chans att visa upp sig. Målet är att få sponsorer under som kan skicka gåvor under själva tävlingens gång. Efter invigningscermonin är det dags för intervjuerna…

Deltagarna tränas hårt under de dagar de är där. Väl ute på arenan finns det bara en regel segra eller dö…

Filmen var väldigt lik boken, vilket jag tyckte var väldigt bra. Filmer som är baserade på böcker brukar inte vara det, så jag tycker att de har gjort ett bra jobb med det.

Vissa scener i filmen gick väldigt fort. Det kändes som att allting bara snurrade runt. I vissa scener som skulle vara läskiga hann man inte bli rädd, för man hann inte ens förstå vad som hänt. Man ska bli rädd och överaskad men när man inte ser vad som händer är det lite svårt. Det drar nog ner poäng av betyget.

Jag tycker att dräkterna och kläderna som de hade var väldigt vackra och coola. Vissa dräkter kommer faktiskt från Sverige. Dessa ser man i början av filmen när Katniss och Peeta precis har kommit till huvudstaden Panem. Där har människorna på sig rosa och turkosa dräkter. Det var det svenska företaget suitopia som fick en beställning från Hollywood. Tillslut hade de sytt upp 139 likadana kostymer.

Skådespelerskan Jennifer Lawrence levde sig verkligen in i rollen som Katniss. Det verkade som om hon kände smärta på de ställerna där Katniss gjorde det. Vissa skådespelare får ju fel roller men Katniss var en riktigt bra roll för Jennifer.

Jag ger de här filmen 4 ugglor av 5, den är verkligen värd att se.

Comments are closed.