Skolan hjälper Bangladesh

21 maj, 2012

Södertörns friskola har varje år en ”välgörenhetsafton” kallad Skolans Dag i slutet av vårterminen. Eleverna sätter upp pjäser, har caféer, har tävlingar, visar upp saker de gjort under året, skramlar med bössor, säljer tidningar och sjunger för att får in pengar till bättre behövande. Föräldrarna bjuds in till en fantastiskt trevlig och mysig kväll på sina barns skola och ger pengar via de olika projekten.

Skolan har hjälpt barn i Indien, Afghanistan och nu senast till Haiti i två år. I år har några av skolans lärare åkt ner till Bangladesh och vi har fått en ny vänskola där. Den ligger i Thanapara i nordvästra delen av landet och är för barn vars föräldrar inte har råd att låta sina barn gå i den statliga skolan.

Bangladesh är världens sjunde folkrikaste land och ett av de länder med högst befolkningstäthet i världen. De höga befolkningstätheten tillåts av de otroligt bördiga flodbäddarna runt floden Ganges. Men den stora floden medför också problem. Bangladesh har årligen stora översvämningar under monsun-perioden och andra  naturkatastrofer som tropiska cykloner och tromber.

Varenda krona som Södertörns friskola samlar in går oavkortat till skolan i Thanapara för att hjälpa de fattiga barnen till en bättre framtid genom utbildning. Så, alla föräldrar, kom och hjälp oss att hjälpa på ett roligt och kreativt sätt.