Kvarteret Skatan, nu på bio!

2 maj, 2012
Av

Kvarteret Skatan är tillbaka och nu är det Laholm som väntar! Du kanske känner igen dem från tv eller teater där de har uppträtt.

”Kvarteret Skatan” handlar om ett gäng kompisar och deras upptåg. I huvudrollerna finns  bland annat Magnus (Johan Glans), Ulf (David Batra), Frida (Vanna Rosenberg) och Jenny (Rachel Mohlin).

Frida och Magnus är gifta men Frida tycker att Magnus är för klen, omanlig, feg och tråkig och har helt klart för sig hur en riktig karl ska vara. Raka motsatsen till Magnus. Magnus själv vill ha henne kvar men orkar inte ens lyfta en resväska, är ganska dum i huvudet, smörjer ALLTID in sig med lager av solkräm på stranden, vågar inte byta om inför folk, kan inte säga i från osv osv….
Jenny är en kvinna som ständigt är ute efter den ”perfekta mannen” även om hennes förhållanden inte brukar hålla så länge. Hon har nu hittat en norrman som heter Rune och är cancerläkare. Hon svär dödseden på att aldrig göra slut med honom…
Den här sommaren är det tänkt att de ska åka till Laholm – som alla andra somrar- men eftersom att Magnus och Frida ska åka på solsemester för att slipa på sitt förhållande och Jenny och hennes nya kille ska ut med hans båt så kan de inte följa med. Ulf som blir jättesårad kommer genast på en ursäkt till varför de ska följa med och det vänder upp-och-ner på hela situationen…  Det blir några jobbiga veckor på Laholm med skilsmässor, cancer, blottare, och begravningar.

Den här filmen är nog en av de roligaste jag har sett på länge. Det var sådan här svensk humor som alla skrattar åt, lite åt solsidan-hållet. Den var väldigt mysig och en film man mår bra av. Även om man såklart sitter och lider med Magnus när det inte går som han tänkt sig…!
Dock så hade filmen svårt att följa en ”röd tråd”. Det hände väldigt mycket och det själva roliga var i olika ”sketcher” vilket gjorde det mer till en sketch-film än en komedi.
Jag ger filmen 4 av 5 ugglor eftersom att filmen var rolig, mysig och ganska barnvänlig.

Kommentarer:

  1. Cecilia wewel - 3 maj, 2012 21:20

    Bra recension!

    • Erika - 7 juni, 2012 20:40

      Tack!