Tankar efter finalen i melodifestivalen

19 mars, 2012
Av

Så har den stora kvällen passerat! Den magnifika finalen som det alltid är lika mycket spekulationer, glitter och glamour i. Spekulationerna var desamma genom hela melodifestivalsresans gång. Loreen eller Danny? Danny eller Loreen? Allt detta skulle det visa sig. Vem ville svenska folket egentligen ha som vinnare!?

Startordningen:

Christer Björkman varierar alltid startfältet. Ikväll såg vi tecken på det. Först ut var en strålande glad David Lindgren. Han sjöng sin danslåt shout it out till många jubel. Lindgren var nästan helt okänd för det svenska folket förutom musikalbranschen där han gjort många stora musikaler. Nästa man att kliva upp på scenen var Thorsten Flinck. Han var skådespelare och regissör och sjöng sin smärtballad ”Jag reser mig igen” med stor skräll i första deltävlingen, gick till andra chansen och sedan vidare till final. Efter honom var det dags för dead by april. Det första svenska bandet att blanda metall med pop. Deras låt mystery gjorde de otroligt bra och en väldigt bra dead by april låt dessutom. Lisa Miskovsky var sen med den näst mest mystiska låten i finalen: ”Why start a fire”. Ett otroligt häftigt shownummer med bakgrundsdansare med gardinarmar och Lisa med sin gitarr uppe på scen. Efter det drog top cats upp danskänslan och norrlands jubel med sin rockabillyllåt baby doll som tog sig från andra chansen till final. Sen kom skrällen upp på scen. Björn Ranelid och Sara Li. Deras mirakel tog sig direkt från tredje deltävlingen och det var en skräll. Delvis för att Ranelid överhuvudtaget inte sjunger i låten och delvis för att den slog ut tillexelmpel Matias Andreasson och Love generation. Efter de kom sveriges nya Ted Gärdestad in på scenen med ostyrigt hår dolt av en basker och en skjorta och gitarr: Ulrik Munther. Fenomenet från youtube tog sig till final helt väntat med sin relationsproblemslåt Soldiers. Näst upp var Molly Sandén med sin ballad ”Why am i crying”, och sist upp var Danny med sin låt amazing som är en skön danslåt med gung och trallvänlighet.

Kläder, kommentarer och betyg:

1. David Lindgrens kostym var helt klart snyggast med blå färg, guldigt innehåll och även vita skor. Toppnotering! Fem av fyra stjärnor.
2. Thorstens Flincks klädsel säger mig ingenting. Vanlig svart kostym och ett litet tilägg med röd huckle. Ett litet plus för hans barfota fötter men det är egentligen ingen del av klädseln. Gillar dock att en av grabbarna i revolutionsorkestern har en bakåtstoppad blå keps. Två av fem stjärnor.
3. Dead by aprils klädsel ser man inte ens. Vanliga vardagskläder för mig. En av fem stjärnor.
4. Jag gillar att Miskovsky visar att man visst inte behöver ha några jättedyra scenkläder för att komma till final. Annars ganska tråkig klädsel utan mening. Två av fem stjärnor.
5. Jag gillar att de flesta i bandet sätter på sig skinnjackor men allvarligt talat. Sångarens bästa idé är faktiskt att sätta på sig jeans och en vit t-tröja. Tre av fem stjärnor.
6. Loreens klädsel är grymt cool. Gillar hennes ”kofta” som jag faktiskt såg för första gången nu att den var genomskinligt blå på ryggen. Fyra av fem stjärnor.
7. Ulriks klädsel är enkel men funkar ändå. Men ett minus för att han rivit av ärmarna till sin skjorta. Tre av fem stjärnor.
8. Ranelid är den andra mannen som satt på sig en kavaj med röd nyans men den här gången faktiskt för att visa kärlekens färger i sin näsduk. Dock så ser Sara Lis klänning ut som något som hon glömt att ta av sig på väg hem från frissan. Två av fem stjärnor.
9. Molly skrider in i svart korsett och jag fattar idén. Men i övrigt tråkig klädsel. Tre av fem stjärnor.
10. Dannys rymddräkt ser töntig ut och passar över huvud taget inte in i hans nummer. Två av fem stjärnor.

Resultat:

tia: Björn Ranelid feat. Sara Li
nia: Lisa Miskovsky
åtta: Thorsten Flinck och revolutionsorkestern
sjua: Dead by april
sexa: Top cats
femma: Molly Sandén
fyra: David Lindgren
trea: Ulrik Munther
tvåa: Danny
vinnare: Loreen

Comments are closed.