Happy feet 2

6 mars, 2012
Av

Happy feet 2 är en fortsättning på filmen Happy feet 1 som handlar om den dansande kejsarpingvinen Mummel. Film två handlar om Mummel och hans tjej Glorias lilla son Erik. Lilla Erik kämpar med sin koreografifobi och när Mummel väl får honom att dansa ramlar han, och de andra pingvinerna skrattar åt honom. Han blir arg på sin pappa och sticker iväg med sina kompisar Lou och Adrian. På vägen träffar han Ramón från första filmen som tar med dem till sin pingvinflock. De träffar ”den flygande pingvinen” Sven som genast blir Eriks nya idol och förebild. Tillsammans med de knubbiga sjöelefanterna försöker de hjälpa kejsarpingvinflocken från en stor katastrof…

I happy feet 2 finns det två personer med som inte var med i 1:an. Bill och Will som båda är krill. De lever i ett stort stim som vanligt men Will har börjat tröttna på det. När en stor val kommer förstår äntligen Will vad som är meningen med deras liv. De är bara till för att vara mat åt större djur.

Will bestämmer sig för att slita sig från stimmet och bli köttätare. Bill hänger förstås med. Will och Bill ger sig på sjöelefanter och är med om stora äventyr, men det Bill egentligen vill är att skaffa familj. Detta tvingar dem tillslut att skiljas från varandra men de träffas snart igen.

Filmen skildrar många olika historier på ett bra sätt utan att det blir för hoppigt mellan olika perspektiv. Grafiken och handlingen är okej, men framför allt så är den här filmen väldigt rolig, mycket roligare än vad tvåor brukar vara. Det märks direkt att huvudpersonerna riktas mot yngre men det finns ändå något för hela familjen.

Mycket musik, dans och skratt utlovas!

Vi ger filmen fyra ugglor av fem möjliga.

/Erika, Inez och Hanna

Comments are closed.