The Stig-Helmer story

23 januari, 2012
Av

Stig-Helmer Olsson (Lasse Åberg) är en speciell karaktär som inte kan medverka i en film utan humor. I hans förflutna döljer sig ensamhet och utanförskap, romantik och musik. Och tåg.

I de tidigare filmerna får vi följa med Stig-Helmer på resor till olika platser i världen. Men i den här filmen reser vi tillbaka i tiden till Stigs uppväxt.

Nu är Stig-Helmer pensionär och sitter på ålderdomshemmet och leker med sina modell-tåg. På många sätt lever han i det förflutna, när dagens ungdom inte ens vet vad en telefonkiosk är har Stig aldrig ägt en mobiltelefon.

Under en lunch med sin vän Ole Bramserud (Jon Skolmen) kommer Stig-Helmers barndom på tal och sökandet efter en gammal flickvän börjar..

Lasse Åberg:

Lars Gunnar Åberg är född den 5 maj 1940. Han är grafisk designer, konstnär, manusförfattare, skådespelare, musiker och filmregissör. Han är mest känd för sina filmer om Stig-Helmer (sällskapsresorna) och som Tarzan Apanson i Trazan och Banarne. Lars Gunnar Åberg har formgivit tyget på sätena i Stockolms tunnelbana.

Recension:

Det uppstår visserligen ett och annat gapskratt, men skrattnivån är förhållandevis låg. Det är mysig måbrafilm som uppskattas av publiken. Handlingen har ett bra flyt och många roliga detaljer.

Skådespelarna gör ett utmärkt jobb men vi är framförallt imponerade av att Lasse Åberg både författar manus, regisserar, spelar huvudrollen i sina filmer och över hur bra resultat det blir!

Karaktären är genialt påkommen och framförd!

Detta är kort sagt en fin, rolig och sevärd film.

/Filmpanelen (Ida och Cecilia)

Kommentarer:

 1. Cecilia wewel - 25 januari, 2012 15:51

  Vill något sårat påpeka att jag också var med och såg filmen och skrev recensionen!

  Alltså: av Ida ALmroth Tissari OCH Cecilia Wewel!!!

 2. Ida - 26 januari, 2012 17:01

  ja! cecilia var också med!
  vi borde ha en användare som heter filmpanelen (alltså jag, cilly och tove)

 3. Bladet - 6 februari, 2012 08:53

  Redaktören hör och lyder!