Markko

13 januari, 2012

Jag och Inez intervjuade bildlärare Markko, och vi fick bland annat redan på vem han tycker är snyggast i personalen, vad det pinsammaste han har gjort är och vem hans idol är….så läs!

- Hej!

Vad är ditt fullständiga namn?

Erik Markko Pihlman.

Berätta om din familj!

Jag har en sambo som heter Birgitta och jag har tre barn. Matilda 29, Erik 26 och Anton 23. Inga husdjur.

Hur kom det sig att du blev bildlärare?

Först utbildade jag mig till maskiningenjör, eftersom att mina kompisar gjorde det. Men det var inte så kul. Sen gjorde jag ett anlagstest och såg att jag hade konstnärliga talanger. Det fanns olika jobb jag blev rekommenderad men så valde jag bildlärare.

Berätta om din bakgrund!

Jag kommer från Nora, norr om Örebro. Min pappa är finsk och min mamma är svensk.

Håller du på med någon idrott?

Ja, jag har idrottat hela mitt liv. På vintern åker jag skidor och på sommaren håller jag på med orientering, långdistanslöpning och friidrott.

Vad är det pinsammaste du har gjort?

Jo jag satt på en bankett och snackade med en kille. Han frågade mig hur jag tyckte att tävlingen jag varit på hade varit, och jag svarade: Det var bra, men speakern var kass.
Det var han som var speakern…pinsamt!
Sedan så var det en till grej. Det var i januari och det var blåsigt och kallt (-14 grader) och jag skulle ta med två stycken klasser (50 pers.) på nationalmusséum. När vi väl var framme så såg jag att alla muséum var stängda! Vi fick gå till pizzerian istället.

Hur länge har du jobbat här?

Sedan skolan startade 2000. Alltså 12 år.

Vilken är din favoritfärg?

Svart.

Vilken är din favoriträtt?

Potatisgratäng och varmrökt lax.

Vem är din idol?

Freddy i Queen.

Vad är det konstigaste en elev gjort på en klassresa?

När vi var i Berlin var vi på en tågstation. En kille hoppade på ett tåg och försvann så jag fick åka och leta efter honom!

Har du fisit högt någon gång i klassrummet?

Ja, av misstag. Men då skyller man ju ifrån sig på nån elev!

Har du snattat någon gång?

Japp. Jag har stulit en plastring på Noramarknaden, och så har jag pallat äpplen. En gång när jag stal kålrötter blev jag påkommen och fick stryk.

Vem är snyggast i personalen?

Sanna helt klart. (Vi har gjort en intervju med henne)

Vem var din första flickvän?

Margareta. Eller hon var inte min flickvän, men mitt span.

Vad gjorde du igår kväll?

Tittade på 1790 (tv-serie) och drack kaffe och åt saffransbulle och pepparkakor. Ja, jag äter mycket fikabröd och sånt. Men eftersom att jag är vegetarian så äter jag ju nyttigt på dagarna istället!

Vad gör du på sommarlovet?

Jag brukar fiska.

Tack för att vi fick intervjua dig Markko!

Som en extra bonus så frågade vi Sanna vad hon tyckte om Markko:

Ja han är jättesnäll. Men han är lat, när vi är ute och fiskar så är det alltid jag som får ro.