Simon och ekarna

20 december, 2011

Simon och ekarna handlar om Simon som är skolelev under andra världskrigets början. Då börjar han på en privatskola och träffar Isak som är en judisk pojke. De växer upp tillsammans medan nazisterna håller på att invadera Sverige. Man får också följa de under deras vuxna liv och se hur de lever då, och hur Simon får reda på en hemlighet som hans mamma och pappa burit på under hela hans barndom…

Den här filmen är ganska bra. Den är väldigt känslosam och det är nog den bästa svenska film jag har sett. Regissören har gjort sitt jobb väldigt bra och man förstår verkligen hur människorna känner sig i filmen. Bill Skarsgård som gör rollen som Simon som vuxen gör det lika bra som vanligt i sina roller. Men ändå innehöll den här filmen lite väl starka scener som inte jag rekommenderar för de yngsta tittarna. Den handlar ju mest om Simon och Isak, deras barndom och familjerelationer, och därför är den lite känslig och lite olämplig för de yngsta.

Om jag får ge den här filmen lite kritik och beröm utifrån min egen åsikt och för alla de andra biobesökares troliga åsikter så ger jag denna film tre av fem ugglor för att den var bra men lite svår att hänga med i. Men det är definitivt en film som man kan diskutera mycket om i efterhand.

1. Inez Sigvardson - 1 januari, 2012 17:30

Jättebra Jakob! Har också sett filmen den är väldigt bra och berör verkligen. :)

2. viktor palm - 15 januari, 2012 02:07

personligen tyckte jag filmen var aningen inssubstansiel. p.g.a dess tendens att försöka utveckla alla karaktärer till max, medan den bara lyckas utveckla dom halvvägs. vilket är synd i en film som är menad att vara en ”karaktärsstudie” om man vill använda ett stort och pretiöst ord, och en karaktärsdriven film för alla smarta.