13000 förlorar sina vänskapsband

18 december, 2011

Den trettonde december fick alla medlemmar på webbsidan Kpwebben ett meddelande från sidans administration. Meddelandet gällde de omfattande förändringar som ska göras på kpwebben den nionde januari – av ekonomiska skäl kommer Kpwebbens comunity att tas bort och det kommer bara att finnas spel och artiklar kvar. Detta upprörde de cirka 13 000 medlemar som aktivt är inne på comunityt varje vecka.

Kpwebben är den populära barn och ungdomstidningen Kamrat Postens (KPs) hemsida och den utsågs 2010 till den bästa ungdomssidan i Sverige. Sidan innehåller ingen reklam och är fullkomligt säker för barn och ungdomar att vara på. Den är dessutom väldigt bra och lärorik då nästan hela poängen med sidan som den ser ut nu är att kommunicera via skriven text.

Det finns diskussionsforum där barn diskuterar allt från politik och problem med skilda föräldrar till musik och filmer. Även forumen för noveller och skrivna rollspel är väldigt populära, samt massor av klubbar med aktiva engagerade medlemar och en fullkomligt säker chatt.

Men nu ska denna hemsida alltså stängas eftersom att det kostar för mycket för tidningen att driva den. Även jag är mycket ledsen över detta. Jag har varit medlem nästan sedan starten och jag kan verkligen inte fatta att allt bara kommer att försvinna.

Jag har surfat runt. Läst artiklar, läst alla diskussionstrådarna, läst anledningarna. Men det vill fortfarande inte sjunka in. Jag kan bara inte fatta det.

Kommer hela kpw verkligen att försvinna? På riktigt?

Jag har som sagt varit medlem nästan från starten. Ända sedan jag var en liten skitunge på elva år. När jag fortfarande var en liten bortglömd unge som saknade social kompetens. Kpw har alltid funnits där. Det var det som gjorde att jag vågade visa min galna sida och helt slumpmässigt fick en massa fina vänner. Kpw är som den barndomskompis jag aldrig hade, och nu ska det bara dö?

Jag kan inte fatta det. Trots att jag läser det om och om igen. Kanske saknas en bit av min hjärna, eller också är det en bit av mitt hjärta som försvunnit. Vem vet.

Men jag tänker inte bara gå med på att låta de göra det här, aldrig. Jag har skrivit in mig på en massa protestlistor och vi är 13 000 som inte tänker ge upp vår digitala vänskap. Aldrig att vi bara kommer att låta de klippa våra band.

1. jakob lidman - 18 december, 2011 18:43

Shit vad dåligt! Jag har också varit medlem på kpwebben och det är verkligen jättedåligt att den bara dks försvinna. Det kommer att vsra jättemånga ledsna!

2. jacob - 19 december, 2011 15:01

vad heter du på kpw?

3. H4xx0r - 20 december, 2011 20:59

Skit dumt av dem. Låt barnen vara mods istället, ta pengar från tidningen (se tidningen å webben som samma budget). Dom sviker så många, vart ska dessa ta vägen? Vad händer med deras kontakt? Nu lär dom möta riktiga världen med trolls, lär inte bli så kul för dem (dom har väl aldrig sätt ett svärord?).

Tyvärr måste man regga sig med mobilnr och betala, annars hade det varigt riktigt kul å utnyttja XSS hålet på deras sida, om det nu finns kvar (lär det göra). Utan att bli för nördig så hade man kunnat skapa ett ”virus” via deras PM system. Så fort man öppnar brevet så skapas en forums tråd med titeln ”VI VILL HA KVAR KPWEBBEN!”, sedan skickas brevet vidare till alla vänner automatiskt. Detta går på någon sekund efter att man öppnar brevet, så rätt snabbt skulle väääääldigt många ha öppnat brevet (automatiskt skapat lika många ”HA KVAR KPWEBBEN” trådar).

Hade varigt ett bra hack, som inte är omöjligt (eller var inte omöjligt, XSS <3). Fast man kan inte vara anonym och låter inte så lagligt.

4. jacob - 9 januari, 2012 20:04

stängnigen är uppsjkuten till 1 april pga att en protest lisa fick över 1000 namn