Följ med på matlagningskurs!

22 november, 2011
Av

Jag går på matlagningskurs, matlagningskurs är när barn och vuxna samlas och lagar mat. Kursen anordnas av ”vuxenskolan”. Varje tisdag åker jag till Balingsnäs med min pappa och lagar middag och efterrätt. Jag har gjort det i ett och ett halvt år nu. Kursen heter ”Laga mat tillsammans”. Den här dagen ska vi laga Moussaka och Gino. Moussaka är som lasagne utan pasta, det är aubergine istället. Det här var sista gången för den här terminen (kursen är 5 gånger per termin). Min lärare heter Eivor. Jag passade på att intervjua henne!

- Hej Eivor! Vad skulle du ha blivit om du inte blev hemkunskapslärare?

- Tävlingscyklist, jag är bra på att cykla.

- Vad var den lyckligaste stunden i ditt liv?

- När jag fick mina barn.

- Vad är din favoriträtt?

- Biff Rydberg.

- Vad är de värsta som har hänt dig?

- När jag skulle laga tomatsoppa för 120 personer. Soppan skar sig nämligen och jag hällde den i soporna. När bonden skulle hämta grismaten (soporna) fick han all soppa över sig.

När maten är färdiglagad och efterrätten står i ugnen sätter alla sig vid bordet och hugger in. Vi hade glömt att steka aubergineskivorna så rätten blev alldeles blöt… Vid niotiden åker alla hem igen efter en trevlig kväll på matlagningskurs.

Kommentarer:

  1. Tuva Hasselqvist - 22 november, 2011 21:14

    Hej Greta!! Det låter faktiskt ganska kul, det där med mattlagningskurs! Jag hoppas att det gick att äta även fast maten blev lite blötare än den skulle va… :-) Kram Tuva H.

  2. Malin Sjösten - 22 november, 2011 22:16

    wow!!! jag älskar din artikel greta, gud vad kul det värkar med matlagnings kurs jag vill absålut börja. Måste man stå i någon lång kö inan man får börja och hur mycket kostar det?

  3. fanny - 25 november, 2011 21:13

    Suuuper artikel Greta! 1000/1000 från mig <3 full pott!