En sekund efter jag sagt ”ja” är det framtiden!

20 november, 2011
Av

Vad kommer hända i framtiden? Kommer vi vara mer utvecklade än nu eller kommer vi ha slösat bort alla våra resurser? Vi människor har utvecklats så otroligt mycket bara på tvåhundra år! (kan verka mycket men tänk då på hur länge jorden funnits!) Från häst och vagn till bilar. Från grammofon till stora, platta väggspelare. Tänk också på hur det var för bara femtio år sedan. Våra morfäder och farfäder kunde knappt föreställa sig hur modernt samhälle vi skulle ha.

Men det finns ju nackdelar med att utvecklas så mycket. Eftersom det finns så många bilar nu för tiden så börjar den icke eviga energikällan, oljan, ta slut. Detta kommer att ta hårt på människorna eftersom våra samhällen är så beroende idag av denna energikälla. Det är därför det är så mycket prat om miljöbilar nu. Men problemet med att miljöbilarna kanske tar över är att vissa bilföretag inte vill göra miljöbilar. Så det kommer kanske alltid att finnas bilar som inte är miljövänliga. Det är därför olja är så värdefullt så att människan är villig att kriga för den.

Ekonomin är också ett problem. Eftersom människor köper så mycket saker så måste man ta massor med lån. Många människor, familjer och till och med hela länder har för mycket skulder idag. Skulder som man har stora problem med att någonsin kunna betala tillbaka.

Ett annat problem är att människor svälter eftersom det inte finns oändligt med mat i världen. Medan vissa i till exempel Afrika skulle tycka att det var en gåva att få en liten portion med riskorn skulle vi i Sverige istället kasta iväg maten. Tänk på det nästa gång du äter!

Framtiden är alltså ett stort frågetecken. Men människan skulle nog inte bli mycket gladare om hon åkte dit i en tidsmaskin. Tänk om hon skulle bli besviken. Det bästa är nog att vänta och se.

Kommentarer:

 1. ... - 20 november, 2011 12:46

  Som jag föriställer mig framtiden är alla feta som grisar. Allt teknology som kommer och är nu suger… alla spel och filmer suger. Det du skrev: ”Afrika skulle tycka att det var en gåva att få en liten portion med riskorn skulle vi i Sverige istället kasta iväg maten. Tänk på det nästa gång du äter!” livet är oretvis… några har det dåligt och några lever skit jävla bra… Så du ska inte ens tänka hur andra har det och vad du kan göra åt det… du kan inte göra någonting åt det… Och varför ska man ens tänka på dom i afrika när man kastar mat? Isåfall… varför fan tänker inte dom rika grisarna på andra som lever sämre än dom? Dom bor i Villor och hus, och andra bor i skit lägenheter.

 2. Cecilia - 21 november, 2011 11:54

  Jag tycker att du skrivit bra Jakob. Men att skriva att ”Afrika skulle tycka att en skål med ris är en värdefull gåva” blir ju väldigt fel. Däremot finns det många människor i Afrika som inte får tillräckligt med mat. Det är helt fruktansvärt och otroligt orättvist. Man ska tänka på det! Man ska inte slänga mat i onödan! Och det finns saker man kan göra åt det!
  Om alla tänker att livet är orättvist kommer det också att fortsätta vara så. Men om man istället gör något åt saken kommer det att förändras. Och det finns folk överallt som gör arbetar för ett rättvisare samhälle (det finns också de som jobbar mot det motsatta…)Läs lite historia! Se hur stor skillnad det är i dag mot för tvåhundra år sedan! Inse att det kommer att vara skillnad om tvåhundra år. Jävligt stor skillnad!! Ingen kan veta vad den skillnaden består i men om man har någon typ utav förnuft skulle man också förstå att saker förändras och det går att göra Någonting åt saken.

 3. Jakob - 21 november, 2011 20:45

  Med ”vissa i t. ex Afrika” menar jag att vissa i Afrika har svårt med mat. Så jag hoppas att det inte blev något missförstånd eller så…