Vi saknar dig Ninja…

2 november, 2011
Av

En morgon när jag kom till djurhuset, så var hela chinchillaburen en hel röra. Det låg fröblandning i hela buren, och det stod en matskål med fröblandning inne i buren! Chinchillor ska inte ens ha fröblandning, den är till hamstern. Alla chinchillor var lite tilltufsade, men speciellt den lilla ungen Ninja. Hon var helt skärrad! Svettig och rufsig, blöt och skygg, hon satt bara och darrade i ett hörn!

Vi tog ut henne och försökte få henne att dricka, det funkade. Hon drack lite lite, men det var iallafall något. Vi satte tillbaka henne i buren, långt ner så att hon skulle kunna gå till vattnet. Inte för att jag trodde att hon skulle orka men vi gjorde det iallafall.

Vi tittade till henne ibland, men vi trodde att hon skulle bli bättre ifall hon fick vara ifred, och få värme av dem andra. Jag vet inte vad som hände sen, men jag antar att hon inte blev bättre. För nästa morgon fick vi reda på att Ninja hade avlidit. Jag blev så ledsen och det kändes som om hela min dag hade blivit förstörd. Jag var ledsen i flera dagar efter det. Men jag antar att det är så här, djur dör, alla dör. Ninja hade säkert bara otur, men jag önskar att det inte var så…

Här är en dikt som Erika Apéll i 6Gp har skrivit till Ninjas minne:

Ninja söta
Ninja lilla
sov i ro och vila stilla

jag minns när vi lekte
försökte lära dig att stå
med hjälp av lite morötter
fick vi det att gå

du blev så kall och ganska skygg
ville inte äta, inte dricka
låg tryckt intill hörnet och var inte trygg
ville bara på vattnet slicka

att fatta var inte lätt
allting gick så fort
du var ju bäst på alla sätt
men när vi kom till skolan hade du gått bort

Ninja lilla
lilla du
du finns bara i mitt hjärta från och med nu

Kommentarer:

  1. Tuva Hasselqvist - 22 november, 2011 21:23

    Fin artikel. Dikten var också väldigt fin Erika.