Djuren i djurhuset

13 oktober, 2011
Av

Vi har också Tufs, Pippi och Annika som är marsvin och är supersöta samt Sigge som är minst och en liten hamster. Han är väldigt söt. Det finns en kanin till, Isadora, men henne kan jag inte skriva om, för jag vet bara att hon är hemma hos Birgitta för att hon är dålig i magen.

Det finns skötare till alla djur, ofta 2 till 4 stycken skötare till varje djur. När man är skötare har man mer ansvar om djuret och måste städa burar (det är lite jobbigt).

Kaniner äter kaninmat och hö. Det äter marsvin också. Chinchillor och hamstern äter fröblandning. Alla djuren tycker om morötter och andra frukter och grönsaker (jag är inte riktigt säker på chinchillor). Kaninerna bor i ganska stora burar. Men Mini och marsvinen delar bur. Det är väl självklart att Smulan och Paris bor med sin mamma (Nivea). Chinchillorna har en väldigt hög bur. Sigge har en liten bur som står på bänken.

Kaniner tycker om att vara utomhus och till exempel hoppa. Om du vill bära kaninerna, marsvinen och chinchillorna måste man ha gått en speciell kurs där man får lära sig sådant.

Djuren tycker om att mysa, klappas och bli omhändertagna. Det är väldigt viktigt att man myser med djuren varje dag. Jag tror att det är för att djuren kan bli ledsna annars.

Varje onsdag så städar vi burarna. Tänk om vi struntade i det, vad smutsigt och ofrächst det skulle bli.

Kommentarer:

 1. Rea - 13 oktober, 2011 20:01

  Jätte bra

 2. >>Me - 13 oktober, 2011 21:25

  Heej Heej

  Varför la du inte upp en bild på marsvinen?

  From >>Me<<

 3. Inez - 14 oktober, 2011 16:44

  Jätte bra

 4. Malin Sjösten - 17 oktober, 2011 19:02

  Jätte bra

 5. Ellen Granberg - 15 november, 2011 09:53

  Jättttttteeeeeeeeeebra och alla djuren är jättesöööta!!!!!!!