Tolvårigt underbarn kidnappar vätte

28 september, 2011

Den här boken handlar om Artemis Fowl som kallar sig själv för underbarn. När hans pappa är spårlöst försvunnen och hans mamma galen så kidnappar han Holly Short, vätte och löjtnant i skyddsorganisationen PYSS för att pressa henne på information om guldet som vättarna har i sina ägor. Men han vet inte att PYSS är honom hack i häll och är redo att gå långt för att rädda sin löjtnant. Men Artemis underskattar dem. Hans bild av vättar i tajts och pipkrage ändras snart till högt associerade varelser som lever under jord och som är magiska. De är också laddade med vapen.

Den här boken är väldigt enformig. Fastän den var 250 sidor så kändes det som om nästan inget hände på alla dessa sidor som författaren hade på sig. Den var nästan i vuxenläsningsnivå och jag rekommenderar inte den läsoerfarne att läsa denna bok. Den riktar sig till folk mellan 12-40 år. Om jag får ge den ett antal stjärnor mellan ett till fem får den tre stjärnor.