Maria Bergman

27 september, 2011

Jag har intervjuat den nya musikläraren Maria Bergman. Hon undervisar för klasser i 6:an, 8:an och 9:an, men är också mentor i 9:an.

Om Maria:

Marias fullständiga namn är Maria Bergman.

- Jag fick aldrig något mellannamn, mina föräldrar hade stört sig så mycket på sina egna mellannamn!

Maria är 31 år (fyller 32 i oktober) och bor i Västertorp, som ligger ungefär vid Hägersten. Hennes familj består av hennes två systrar och hennes föräldrar.

- Jag har inga egna husdjur, fast grannens katt gillar att vara hos mig!

Maria är singel.

Innan Maria började på Södertörns friskola jobbade hon som musik- och körlärare på Engelbrektskolan, men hon hade också ett eget företag och frilansade som sångpedagog och sångerska.

Vad tycker du om skolan än så länge?

- Jättebra!

Snabbfrågor:

Bästa bok: Paganinikontraktet av Kepler.

Favoriträtt: Tapas

Sämsta film: En rysk film som var långsam och deprimerande.

Största idol: Natalie Dessay

Koja / Slott

TV / Dator

Grönt / Rött

McDonalds / Max

Natt / Dag

Sommar / Vinter

Husvagn / Solsemester

Jobba / Slappa

En pinsam upplevelse:

- Det var när jag jobbade på en båt, där man hade en egen personalhytt med ett kort som nyckel. Dörren till hytten låstes av sig själv när man stängde den.

Jag hade varit på den gemensamma toaletten och duschat, och sedan när jag skulle tillbaka in i min hytt kom jag på att jag låst in kortet i hytten. Så jag var tvungen att gå upp i bara handduk för att be om extranyckeln. Det har nog hänt ganska många, men det var lite pinsamt.