Kärleksboken

29 augusti, 2011

Här är bokrecension nr 4! Kärleksboken av Lin Hallberg

Auriel, Carro, Meuish och Cissi åker till Cissis farmor på landet för att spendera sommaren där. Tjejerna bestämmer några regler;

• inte snacka skit,
  • hålla ihop vad som än händer,
  • inte ta varandras killar,
  • aldrig ljuga för varandra,
  • aldrig tvinga någon att vara med på grejer.

Men allt går helt fel. Cissi följer med Auriel och Meuish till badplatsen mitt i natten trots att de lovat Cissis farmor att hålla sig i stugan på kvällarna, och Carro känner sig ful och utanför, hon saknar riktiga vänner. En äldre kille vid namn Aron kommer i mellan Auriel och Meuish. Även fast Aron och Auriel har spanat in varandra vill Meuish sno honom. Tjejerna börjar snacka skit och efter bara några dagar är alla regler brutna!

Detta är en bra barn/ungdoms bok. Man kan relatera till scenerna i boken, och det gör handlingen mer intressant. Jag blev arg på Auriel! Att hon aldrig förstod! Men samtidigt kom frågan upp: Varför är de andra tjejerna med henne egentligen? Och Meuish, hon vill verkligen vara med Auriel själv. Än en gång, varför? Auriel har ju alltid bossat omkring i klassen..

Kärleksboken har:

• En lättläst text
  • Relaterbar handlig
  • Olika personer med olika personligheter
  • 201 sidor + 6 sidor med annat..

Jag rekommenderar boken till tjejer 10-13, inte yngre eller äldre.

Den får 3 ugglor av 5 möjliga!

Fler böcker av Lin Hallberg: Kompisboken, Bästisboken och Svikarboken.