Varför är godis format som djur?

28 augusti, 2011
Av

Man hör ibland på lite olika håll om allt vad godis är gjort av. Färgämnen = löss, gelé = gelatin, och så vidare…

Man frågar sig om och om igen: Hur kan folk stoppa i sig det där?! Det undrar jag också.

Det självklara svaret är nog att det inte ser ut som grisben och löss. Men då är min fråga:

- Vad ser det ut som?

Ta till exempel den sega råttan. Den ser ut som en råtta. Ett ganska äckligt djur enligt många. Jag undrar hur många av dem som har råttfobi som gillar sega råttor?

Och tänk dig att du inte har någon aning om vad en seg råtta är. Vad skulle du då svara om någon frågade:
- Vill du ha ett par sega råttor?
Det låter ganska motbjudande, tycker jag.

Och vem vill äta en kanin? Egentligen? Jag förstår mycket väl att kaninens kött kan vara gott (själv är jag vegetarian) men att sitta och suga på ett kaninöra? Krossa huvudet och stoppa bitarna i munnen! Låter mumsigt? Jag talar förstås om påskens chokladkaniner.

Så man äter nog lite vad som helst, även om man vet vad det är. Det kan få en att undra, skulle vi låta bli att äta löss? Eller grisben? Det kanske räcker att strö socker på dem?

Comments are closed.