BH:ar, bröllop & besvärjelser

22 augusti, 2011
Av

Detta är boktips 3 i vår recensions-serie ”Lata journalister alltid läsa”.

BH:ar, bröllop & besvärjelser, en typisk ungdomsbok för tjejer av Sarah Mlynowski.

Rachel är en vanlig 14 åring som har sina vanliga ungdomsproblem, vill bli populär och bli ihop med skolans snyggaste kille. Hon har växt upp i en helt vanlig familj med sin lillasyster (Mirir) och skilda föräldrar. tror hon i alla fall. En dag ringer hennes mamma och vill att Rachel kommer hem så fort som möjligt! Men hon berättar inte varför.
När hon kommer hem möts hon av sin mamma och lillasyster som sitter i sängen med sovkläderna på. De berättar att Mirir är häxa, precis som hennes mamma! Såklart vill Rachel att Mirir ska använda sina krafter för att hjälpa henne att lösa sina ”problem”, men Mirir vägrar. Men när deras pappa bestämmer sig för att gifta sig med en hemsk kvinna så går Miri med på att använda sina krafter för att stoppa bröllopet, och i samma veva råkar Miri göra så att Rachel blir populär! Häxkonster har även bivärkningar och allt går inte riktigt som väntat…

Detta är en typisk tjejroman (som jag vill kalla det). Huvudpersonen har vanliga ”tjej-problem” och en typisk familj. Men såklart ska något drastiskt visa sig. Att hennes lillasyster är häxa gör väl boken lite roligare. Den är lätt att läsa och även om det är en typisk ”tjejroman” så vill man gärna fortsätta och fortsätta att läsa.
Men BH:ar, bröllop och besvärjelser är inte värd en lång recension så därför väljer jag att betygsätta den direkt, 3 ugglor av 5 möjliga!

Kommentarer:

 1. Ida Almroth Tissari - 28 augusti, 2011 12:40

  asso, datakillarna. när jag skriver *ugglor* vill jag gärna att det är 5 st uglor istället för att det står ugglor!

 2. mikael - 28 augusti, 2011 23:38

  Fixat!

 3. ida - 29 augusti, 2011 17:57

  det är fortfarande ingaa ugglor här..

 4. mikael - 31 augusti, 2011 21:57

  Nu är det fixat på riktigt! Ugglorna är inte vad de verkar vara!