Sommarlov!

13 juni, 2011
Av

Snart är det till synes ändlösa lovet här, och den efterlängtade skolavslutningen närmar sig mer och mer. Men varför är egentligen skolavslutningen en så stor dag?

Man går till skolan, väntar i vad som verkar en evighet innan alla priser har delats ut, sedan håller rektorn ett tal som, hur kort det än är, alltid verkar vara lite för långt. Och då är det ännu inte klart, utan då ska man samlas i klassrummet för ytterligare tal och ett oändligt antal kramar.

Men tro inte att jag inte tycker om skolavslutningen, tvärt om. Det är en av de bästa dagarna på året. Hela skolan är samlad och alla är somrigt klädda. Det är soligt och varmt (om det inte regnar såklart), och man vet att efteråt kommer det längsta lovet på året!

Men i år missar både jag och många andra elever skolavslutningen, eftersom den är lagd så sent. Det är många sommarkurser/läger som börjar direkt efter de kommunala skolornas skolavslutning, och då åker man ju hellre på kursen/lägret än att vara med de två sista dagarna (då man ändå inte gör så mycket). Jag tycker det är dåligt att det blivit så i år, även om jag inte är den som drabbas värst.

Skulle jag t.ex. gått i 9:an skulle jag nog tvekat lite om jag verkligen skulle missa den allra sista skoldagen för att åka på en kurs. Tur att jag har ett år kvar!

Hoppas alla får ett trevligt sommarlov!

Comments are closed.