Lisa Drake

30 maj, 2011
Av

När vi startade Björnkullabladet var vi överens om att vi skulle intervjua personal på skolan – ofta! Vi hade idéer om ”månadens anställda” och dylikt. Så har det ju inte riktigt blivit men nu har i alla fall jag och Tove med gemensamma krafter (jag skrev frågorna och Tove ställde dem) lyckats intervjua vår svensklärare – Lisa Drake!

Lisa Drake bor med sin son Bill och sin man Eric på S:t Eriksplan i Stockholm och hon är lärare i 7:an på Södertörns friskola sen snart en termin. Första gången jag träffade Lisa verkade hon vara en trevlig lärare. Andra gången vi hade henne hade hon lärt sig allas namn med hjälp av skolkatalogen. Då förstod jag att hon var en superbra lärare! Och jag har inte ändrat uppfattning sen dess.

När Lisa var liten ville hon absolut inte bli lärare, men efter att hon börjat plugga franska och svenska ”råkade” hon komma in på lärarlinjen och insåg att det kanske var ett trevligt jobb trots allt.

Det bästa med att vara lärare är att det är så kreativt och omväxlande. Tyvärr kan det bli stressigt ibland. Lisa har pluggat mycket franska och bott i frankrike och om hon måste välja ett är det franska som är roligast att undervisa i. Om hon skulle undervisa i något annat ämne skulle det vara engelska. Men inte i matte eller No där hennes kunskaper är begränsade.

Innan hon blev lärare har Lisa jobbat på Arlanda och i baren på ett rockcafe. Hon skulle tycka att det vore roligt att prova på att jobba med något nytt om några år, men hon vet inte vad.

Lisa växte upp i en ”håla” i småland som heter Vaggeryd. Det var lugn och tryggt att växa upp där. Men det fanns höga krav på att alla ska vara lika (vilket det ofta gör i små byar.) Lisa saknade att det fanns så få aktiviteter där – det enda man kunde göra på fritiden var att gå i kyrkan eller spela bollsporter.

På sin fritid tycker Lisa om att dansa, sjunga, läsa och att vara med sin familj och sina vänner. Hon tycker inte om att städa och laga mat. Att jobba är inte heller något hon gärna gör på fritiden.

Lisa tycker att den bästa tiden på året är på sommaren en lördag under ”förmiddags-kaffe-stunden”.

Vi frågade Lisa om hon hade någon speciell åsikt som hon ville att vi skulle trycka i tidningen. Hennes svar:

- Miljön är viktig!!!

Väl talat Lisa!!!

Jag har lärt mig många nya saker om min svensklärare. Jag hoppas att ni också har gjort det. Nu är det bara för mig att hoppas att jag inte har gjort allt för många grammatik- och stavfel. Det vore riktigt pinsamt.

/Cecilia och Tove

Kommentarer:

  1. Lisa Drake - 30 maj, 2011 21:33

    Tack för en trevlig artikel! Mycket bra skrivet och jag ser inte röken av några språkliga fel :)