Jack Sparrow är tillbaka

25 maj, 2011
Av

Efter att Barbossa återigen stulit Jack Sparrows älskade skepp Black Pearl ger sig Jack i en liten roddbåt iväg för att hitta ”the fountain of life” (livets källa) och evigt liv. På väg dit hamnar Jack i London och träffar där, efter att ha blivit tillfångatagen av Englands kung, Barbossa – som påstår att pärlan har sjunkit utanför spaniens kust. För att ta reda på om detta är sant och för att fortsätta sitt sökande efter källan rymmer Jack från den engelska armen och börjar leta efter en besättning.

Han hör talas om att någon som utger sig för att vara Jack Sparrow letar efter en besättning och bestämmer sig för att hitta bedragaren. Men när han träffar denna person innser han att det är en mycket speciell kvinna från hans förflutna. Angelica – som Jack utan att vilja erkänna det för sig själv kanske har förälskat sig i. Men Angelica är inte den oskuldsfulla spanska nunna hon var när Jack först träffade henne och han finner sig snart hårt insnärjd i hennes spindelnät av intriger. Vem ska Jack egentligen frukta mest, den fasasfulla Svartskägg – eller den mystiska kvinnan från hans förflutna? Vad är det egenligen ”den enbente mannen” Barbossa vill? Och vad vill egentligen Jack själv, är det värt att offra vad som krävs för evigt liv och att återse pärlan?

Frågorna får sina svar i en fantastiskt rolig, aktionspeckad film som inte alls tyngs av att den är den fjärde i en rad av bästsäljande filmer.

Filmen hade:

… bra handling – Den hade en intressant handling som det gick bra att följa med i, även för mig som bara sett ettan innan. Det var spännande, man ville veta hur den skulle sluta men samtidigt ville man inte att filmen skulle ta slut. Jag hade kul hela filmen.

… duktiga skådespelare – och då menar jag inte bara Johnny Depp! Filmen hade många olika karaktärer och alla var bra spelade. Det var ingen jag blev besviken på.

… många olika karaktärer – det var många olika personer med egna personligheter och mål. Alla hade sin egen plan och vilja. Det gjorde att filmen hade många perspektiv och vinklar, man inte tröttnade på någon.

… obesvarade frågor – Jag skrev att handlingen var tydlig. Det tycker jag också. Men det var några saker jag inte förstod. Det var en sak som bara hände utan någon riktig förklaring till varför. Och två av karaktärerna bara försvann! Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad som hände med dem! Det kanske var det som var meningen, att man ska vilja se nästa film. Men jag vill redan se nästa film. Inte bara för att få veta vad som kommer hända, jag vill se nästa film för att den här filmen var bra!

…väldigt många actionscener – allt från svärdfäktning uppe bland takbjälkar till Jack Sparrow klättrande från palm till palm för att undkomma spanska armen. Det kan man ju tycka är både bra och dåligt (själv hade jag inget emot det). Man kan tycka att det blir för lite handling, man kan tycka att det blir för läskigt, det kan bli långtråkigt. Jag kan förstå att folk kommer tycka allt det här. Till saken hör att dessa actionscener var väldigt bra gjorda. Saker såg riktiga och orimligt nog rimliga ut. Det var väldigt snyggt gjort.

… Humor – den innehåller skämt och ironi. Jag skrattade många gånger…

Det här var en riktigt bra och annorlunda film som jag starkt rekommenderar!

/Filmpanelen (Tove och Cecilia)

Kommentarer:

 1. ida - 25 maj, 2011 20:46

  det lät jättebra! men vad hndlar den om…?

  • mikael - 26 maj, 2011 11:51

   Nu la vi till lite handling :-)

 2. Cecilia wewel - 27 maj, 2011 16:00

  Superbra skrivet Tove!