7 md:s Musikal!

9 maj, 2011
Av

Det började med några musiklektioner om afromusikens historia och utvecklades till en musikal som visades upp för hela skolan.
Torsdagen 5/5 spelade 7 md en musikal i gymnastiksalen. Den handlade om tre tjejer i modern tid som går upp på den förbjudna vinden, fast farfar förbjudit dem. Uppe på vinden finns statyer som ser otroligt levande ut. Tjejerna hittar en trumma. När de slår på tumman börjar äventyret. De färdas bak i tiden. Till Afrika, där de fångas som slavar.
Sen börjar resan tillbaka. När de slår på trumman igen hoppar de ett skutt fram i tiden. Och sen ett till och ett till… För varje nytt ställe visades ett nytt steg i afromusikens historia. Vi fick höra en gospelkör, Elvis Presley och AC/DC.

Det här var den absolut bästa tidsresehistorien som jag någonsin sett. Den var rimlig. Riktigt snyggt gjort!
När tjejerna flydde från slaveriet i Amerika med hjälp av den magiska trumman följde en slavinna som blivit deras vän, med dem. Men under Elvis Presley koncerten försvann hon.
Hon träffade nämligen en kille som hon blev förälskad i.

Slavinnan var en av tjejernas farmor och killen hon träffade var farfar som förbjöd tjejerna att gå upp på vinden.

Farfar visste redan att tjejerna skulle åka tillbaka i tiden. Han visste att om han förbjöd dem att gå upp på vinden var det precis det de skulle göra. Det var det här jag tycker var så bra! Det är den första tidsresa jag har sett/läst där det är tydligt att tidsresan redan har hänt!

Superbra jobbat 7 md!

Comments are closed.