Skolan fortsätter att hjälpa!

26 april, 2011

För lite mer än ett år sedan skakade en fruktansvärd jordbävning ön Haiti. Den mätte hela 7,8 på richterskalan (en skala som mäter hur kraftig en jordbävning är) och krävde tusentals människoliv. Exakt hur många som dog är ännu oklart, men enligt landets premiärminister, Jean-Max Bellerive, har 212 000 bekräftats döda, omkring 300 000 skadats och nästan en miljon ska ha blivit hemlösa. Jordbävningen var en av de allvarligaste i modern tid och många länder skickade pengar och hjälp till Haiti.

Men nu, ett år senare, så tycks folk glömma bort den hemska olyckan. Därför är jag väldigt glad att Södertörns friskola återigen kommer att använda pengarna vi får in på skolans dag till skolbyggen i Haiti. Jag hörde tidigare idag flera elever i min klass klaga över att vi borde hjälpa några andra istället – som om arbetet på Haiti redan är över. Men så är det tyvär inte, det kommer att ta många år innan allt är återuppbyggt igen och vi måste fortfarande hjälpa dem med det.

Skolans dag kommer att vara mellan klockan fem och åtta den 28 april och alla elever kommer att delta med olika stånd där de på olika sätt samlar in pengar till de behövande barnen i Haiti. Jag tycker att det är en väldigt bra och fin tradition som skolan har och att det är bra att några i varje fall inte glömt Haiti!