Varför så mycket tvek?

12 april, 2011
Av

Befolkningen i Libyen har rest sig mot sin diktator Gaddafi för att kämpa för sina rättigheter. De har kämpat, de har demonstrerat och offrat sina liv för att bli av med honom. Det är otroligt modigt och beundransvärt. Alla de här upproren i norra Afrika och mellanöstern har faktiskt varit beundransvärda.

Men eftersom att Libyens diktator har visat sig svårare än de andra att fälla har de fått kämpa mer, och många har till och med dött. Nu har Sverige äntligen skickat några Jas Gripen-plan dit för att i varje fall hjälpa till med flygförbudssonen.

Så frågan är nu, varför tog det så jäkla lång tid? Rebellerna hade blivit nästan helt bortjagade innan någon äntligen gjorde något!

Sverige blev ju inte direkt anfallna så att de behövde sina plan, eller? Jag tycker att man redan från början borde ha skickat dit all hjälp man kunde. Att bekämpa tyranner är en viktig uppgift som borde engagera hela mänskligheten.

När Sverige får en diktator eller blir anfallna av något annat land – då kommer vi nog också att vilja ha hjälp, och inte efter att alla våra vänner och släktingar har dött.

Tänk lite svenska politiker!

Comments are closed.