Månen – inte naturens gång!

28 mars, 2011
Av

Naturen är vacker, färgglad, mystisk och full av djur och insekter. Alla har sin tid, arter dör ut, arter uppstår – naturens gång. Djuren är överlevare, naturen är andan och jorden är rund, men vi människor, vi människor är fyrkantiga! Vi tänker, äter och agerar fyrkantigt. Kollar på alla andra och gör som dem (inte alla är så, men en stor del av jordens invånare). Slafsar i oss skräpmat och skyller på alla andra, bara växer på bredden och vill bli kända. Vissa är stenrika och andra är utfattiga. Men vi är så kallat smarta, vi var från början en cell som sedan växte och utvecklades till det vi är nu. Vår hjärna kan göra “allt”, allt det vardagliga plus forska och uppfinna, hantera teknik och sälja sälja sälja den!

För bara ca hundra år sedan uppfanns den första telefonen – en opraktiskt telefon med en viktig funktion – att kunna ringa till någon. Nu går många människor omkring med smartphones som man kan göra mycket mycket mer än att ringa med. Tekniken går fort framåt precis som våra bilar, flygplan och fabriker utvecklas, men förstör. Vårt ozonlager blir tjockare och tjockare, stänger in solstrålar som leder till uppvärmning av jorden som gör så att isarna smälter, djur får mindre plats och det kan bli stora översvämningar etc. Så är vi så smarta som vi säger, är det smart att bygga bilar som förstör bara för att det är lättare att åka till jobbet med bil än med tåg? Det är väl bara lathet. Jag säger inte att vi ska ta bort alla bilar, men minska antalet och minska användningen av dem! Åk så mycket kommunalt som möjligt, även om det kan vara lite jobbigt. Men det är inte jobbigt, det är jobbigt att bo i Haiti och inte ha något riktigt ställe att sova i, det är jobbigt! Om det är så att du absolut inte kan åka kommunalt, försök att samåk. Men för att komma till min sak, tillbaka till naturens gång. Arter som inte är tillräckligt starka dör ut och nya arter uppkommer.

Forskare forskar om rymden, hur kan vi ta oss längre ut in i oändligheten?

Finns det varelser på andra planeter?

Men främst, kan vi flytta till en annan planet?

Varför ska vi flytta till en annan planet? Jo, för att vi ska kunna leva vidare och utvecklas mer, och vi kan inte leva kvar på jorden i miljontals år till för den är på väg att förstöras. Och forskarna borde ju lyckas för vi har ju sänt upp män till månen, eller? Borde vi lyckas med det egentligen? Och då tänker du säkert, varför inte? Jo, jag ska tala om varför. Mammutarna dog ut! Men vad har det med saken att göra? frågar du säkert för dig själv. Jo, jag berättade om naturens gång, arter dör, nya arter uppkommer. Så om vi ska dö ut någon dag så ska vi det! Det är naturens gång! Varför ska vi då flytta till en annan planet. Vi vill ju flytta från jorden eftersom jorden inte mår bra, så varför ska vi åka till en annan planet och förstöra den när vi vill flytta ifrån en förstörd? Är inte det början av en utplåning av universum?

Kommentarer:

 1. Klara Skoglund - 28 mars, 2011 19:56

  Bra jobbat ida, keep going that way! :)

 2. Cecilia Wewel - 5 april, 2011 09:23

  Hej Ida! Läste just… jag borde ha läst den tidigare(Cilly=lat)
  Jag tycker den var jättebra.
  Jag tycker att vi borde försöka (och lyckas!!!) rädda vår egen planet innan man kan tänka på att flytta vidare…

  Jättebra!/Cilly