Rango!

8 mars, 2011
Av

En ödla, en helt vanlig teatersjuk ödla som hamnar på motorvägen av en olycka.

Han tar sig ut i öknen. Där möter han den sköna ödlan Bönan som för honom till staden. Staden är en riktig västern-stad (för små djur). Han tar sig in till stadens bar, alla blickar hamnar på honom och de börjar fråga vem han är. Ödlan döper sig själv tillRango, den fantastiska ödlan som dödade 7 bröder med bara en kula och blir plötsligt sheriff i stan! Vattnet, byns hopp, tar slut och Rango sätter sig in i äventyret att ta tillbaka vattnet, är på väg att ge upp men får rådgivning av ”the spirit of the west” och är tillbaka i det actionfyllda äventyret igen…

Johnny Depp – En man med många ansikten

Rangos engelska röst görs av Johnny Depp – och alla som har sätt någon av hans filmer kan höra det. Hans speciella humor och ordbetoningar gör att man nästan kan se Jack Sparrow genom ödlan.

Johnny Depp har varit med in många kända filmer det senaste årtiondet som ”Pirates of the Caribbean”, ”Alice i Underlandet” och ”Kalle och chokladfabriken”. Men den första filmen han var med i kom redan 1984. Han fick rollen som Glen Lantz i filmen ”Terror på Elm Street” genom sin kontakt med sin exfrus vän Nicolas Cage.

Hans riktiga genombrott var när han hade huvudrollen i TV serien ”21 jump Street”. Efter det blev han riktigt känd.

Detta var en helt galen film men den var väldigt rolig. Musiken var jättebra. Vi älskade de irriterande ugglorna som var med typ hela tiden som berättare och orkester. Personligen tycker jag att det var något för mycket action. Jag funderade på vilken ålder filmen riktar sig till. Den är ingenting för småbarn, det är faktiskt ganska mycket våld (pistoler till höger och vänster och jättelika ormar som jagar Rango genom staden och lämnar den ödelagd bakom sig). Filmen är från 7 år men jag rekommenderar den från kanske 10 år. Filmen var väldigt bra animerad. Det såg ut att vara väldigt noggrant gjort, både de många olika figurerna (kaniner grodor, ödlor, mullvadar) och miljön.

Tove säger ivrigt:

”Fatta vad animeringen har utvecklats sen (t.ex.) Toy Story 1. Då kunde man verkligen se hur det var animerat och päls var inte precis deras hrrmmm… starka sida. Men nu var allt jättebra gjort. Den där staden – den var ju animerad och det syntes inte alls.”

Jag förstod inte om filmen hade något budskap förren upplösningen närmade sig. I början tyckte jag att det bara var en massa galna scener som många säkert tyckte var roliga men jag blev lite förvirrad.

Ida förklarar liten för mig:

”Man kan förändra vad man gör men inte vem man är.”

En klar favoritscen utspelar sig i öknen. Filmhjältarna har återerövrat bankens vatten och jagas av mullvadar som flyger på fladdermöss. Fart och action på ett bra sätt den här gången…

Tre ord som beskriver filmen: Galen, actionfylld och cool. Därför vill vi ge filmen 3,5 björnar av 5 möjliga.

/Filmpanelen

Comments are closed.