Tillåtet med Tomteluva???

21 februari, 2011
Av

Experiment avslutat! Var det någon som läste texten ”Tillåtet med tomteluva!!!” I vintras? Där skrev jag om att det inte är okej att ha huvudbonad (keps, hatt, mössa osv) inomhus men att man fick ha tomteluva när det började närma sig jul. I slutet på texten lovade jag att ha på mig tomteluva – inomhus – nu i februari för att se hur lärarna reagerade. Vill ni veta hur det gick?

Första lektionen började med att läraren sa att man skulle ta av sig sin mössa. Det gjorde inte jag, jag ville ju se hur lärarna skulle reagera, skulle de köpa min ursäkt? En av klassens flitigaste mössbärare sa åt mig att jag måste ta av mig tomteluvan. Jag sa ungefär så här:
- Jag fick ju ha tomteluva på mig förra året innan jul. Då borde jag väl få ha det, det här året innan jul?
Mina övriga klasskompisar tyckte det var bra sagt och läraren sa inget om saken! Jag fick faktiskt ingen tillsägelse på någon lektion och det var ändå utan några som helst förklaringar! Vad beror det på tror ni? Tänkte de bara att en dag gör väl inget? Eller tyckte de att det var okej att ha tomteluva alltid?

Testa gärna själva! Skriv till Björnkullabladet ( bladet@friskola.nu) och berätta hur det gick!

En lärare bestämde en ny regel! Är det okej?

På lunchen gick det inte lika lätt! Någon som blev tillsagd att ta av sig mössan pekade ut mig och sa att jag också borde ta av mig mössan. Jag drog samma förklaring som för min klasskompis men läraren köpte det inte! Utan hittade på en ny regel!!! En vecka innan jul får man ha tomteluva på sig! Morr, morr!  Jag tog av mig mössan.

Det var det experimentet! Borde jag testa igen? Flera gånger. Tror ni att det skulle hjälpa?

Borde man få ha mössa inne?

Borde vi göra något åt saken? Vad i så fall? Skriv en kommentar här nere om vad ni tycker.

Kramisar Cilly

Comments are closed.